_MG_0498

_MG_0501

_MG_0535

_MG_0539

_MG_0544

_MG_0577

_MG_0682

_MG_0696Op zaterdag 09 mei hebben wij op een grootse wijze afscheid genomen van Jan van Andel als actieve voetballer van Sparta’30. Vanaf zijn 5e jaar al lid geworden, alle jeugdelftallen doorlopen, vele jaren in het eerste gevoetbald en daarna nog afgebouwd in het 2e elftal tot zijn 39e jaar. Zie hier een lange carriere als sportieve voetballer van Jan bij Sparta’30. Als senior steeds knokken bij een nieuwe trainer om zijn plaatsje weer te verdienen in het eerste elftal. Door Jan zijn instelling en onverzettelijkheid zorgde hij keer op keer dat een nieuwe trainer niet om hem heen kon en stond Jan bij de eerste competitie wedstrijd steevast als linksback in de basis. Nu vond Jan het tijd worden om in zijn huidige woonplaats nog wat af te bouwen in een vrienden team van Vlijmense Boys, waardoor Jan ook meer in de gelegenheid is om zoon Stijn te zien voetballen, een besluit dat wij respecteren doch wel betreuren.
Bij zon lange tijd Sparta’30 hoort een passend afscheid vond de vrienden kring van Jan. En dat is het ook geworden een afscheid waar menig oud of spelend lid bij Sparta jaloers op kan zijn maar ja daar heb je dan ook vrienden voor die zoiets willen organiseren voor jou. Het werd een prachtig afscheidsfeestje met een ere wedstrijd, compleet met vuurwerk en als afsluiting een gezamenlijke barbecue. Terwijl Arwin Verhoeven op het sportpark de spelers ontving was Jacky Sonneveld naar Camping De Hoge Waard gegaan om Jan op te halen. Jan wist wel iets maar niet alles en onder het mom van een vervroegd vrijgezellen feest werd Jan in een witte overal mee getroond naar het sportpark van Sparta’30. Hier werd Jan toch wel verrast want naast de vele familie leden waren al de eerste elftal spelers waar Jan in het verleden mee heeft gevoetbald opgetrommeld om met Jan tegen het huidige 2e elftal van Jan te voetballen. Het elftal van Jan werd gecoacht door een van zijn eerdere trainers bij het eerste elftal Ad van den Broek met leider Wim van Bergeyk. Als scheidsrechter was Marri de Haan bereid gevonden om deze ere wedstrijd te fluiten en was zoon Stijn pupil van de week. Vooraf had Bert Pellicaan nog een reclame bord beschikbaar gesteld en hier werd een toepasselijke tekst voor Jan opgezet. De blonde pijl.nr.5., en Jan Bedankt. Het werd een leuk wedstrijdje waarbij opviel dat sommige ex eerste elftal spelers nog aardig uit de voeten konden. Wat te denken van Rini Baegen nu nog spelend in zijn huidige woonplaats Spijk bij S.V.S.’65. of Rob van Herwijnen vertrouwd als laatste man en ook het spelletje nog steeds niet verleerd. Na een ruststand van 0-1 voor het huidige 2e werd het tijd om Jan te huldigen. Eerst werd 10 minuten voor tijd zoon Stijn in het veld gebracht om nog 10 minuten samen met pa Jan te voetballen en zie Stijn kon de gelijk maker op het scorebord zetten. Toen werd het tijd voor vuurwerk van Dinand Kraay en een toespraak van voorzitter Mariet Straver. Jan werd bedankt met het bekende bloemetje en kado’s in de vorm van bierpakketten. In stijl werd hem het shirt met nr.5 overhandigt voorzien van alle handtekeningen en een persoonlijke tekst. Jan werd gewisseld maar moest toch nog even terug komen om een toegekende strafschop onberispelijk binnen te schieten.
Na afloop werd het nog een gezellig onderonsje met voor Jan veel bekende oud spelers waar hij de afgelopen jaren bij Sparta’30 met veel plezier heeft samen gevoetbald.
Inmiddels was de barbecue ontstoken en kon iedereen genieten van een goed stuk vlees van Joost de Fijter, goed klaargemaakt en gegaard door specialist van de Sparta barbecue Fien Tankens.
Namens Jan, vrouw Connie en zoon Stijn en de verdere familie bedank ik de vrienden die dit mogelijk hebben gemaakt nml; Arwin Verhoeven, Jacky Sonneveld en Rob van Herwijnen. Dinand voor het vuurwerk en Sparta’30 voor het beschikbaar stellen van de accommodatie en Joost en Fien voor het verzorgen van de barbecue.
Een zeer geslaagde dag waar Jan met gepaste trots op kan terug kijken om zodoende zijn actieve voetbal carriere bij Sparta af te sluiten.
Nogmaals Jan bedankt veel succes met je voorbereidingen op de grote dag vrijdag 04 september en we hopen je uiteraard nog regelmatig op ons sportpark te begroeten.

Geef een reactie