Woensdag 22 mei hebben we gespeeld thuis tegen Waspik A1. Zij zijn de sterkste van de competitie, en werden verdiend de kampioen. We verloren die wedstrijd kansloos met 0-6 zodat Waspik een feestje kon vieren. Zaterdag 25 mei hebben we gespeeld uit tegen Right-Oh A1. Ook die wedstrijd werd flink verloren met 6-1. Eigelijk geen wonder want het hele team had die avond daarvoor in de tent in Andel zijn feestje gevierd. Maar dat moet kunnen 1x per jaar. Er hing een lucht in de kleedkamer alsof het een kroeg was. De wc werd druk bezet, en in het veld was de coördinatie niet zo als het zijn moest. Maar nogmaals dat moet 1x per jaar kunnen. Dan Woensdag 29 mei de return uit tegen de kampioen Waspik. Dat werd vooral de eerste helft een veldslag. Na 20 minuten spelen stond het al 0-3 voor ons op het scorebord. Dat Waspik dit niet gewend was bleek wel, want ze schopten naar alles wat maar bewoog. In de 25e minuut werd Dennis eruit geschopt en 5 minuten later kreeg Mike een schop te verwerken dat het klapte. Deze keer kreeg de speler een rode kaart van de thuisscheidsrechter, en Mike kon gelukkig wel doorgaan. De 2e helft was wat sportiever en Waspik wist nog 2 keer te scoren zodat de einduitslag 2-3 voor ons was. O ja, ik moet nog van Bastian melden ( die een puike wedstrijd keepte) dat hij een penalty had gescoord. Recht door het midden maar dat is slim volgens Bastian want een keeper gaat altijd naar een hoek. Daar zijn de meningen over verdeeld Bastian, maar vooruit het was jou feestje.

_M6A7864 (Kopie)

Zaterdag 2 Mei de laatste competitie wedstrijd thuis tegen Altena. Uit zeer onverdiend verloren met 3-2. Omdat men geen scheidsrechter kon vinden nam Harry onze assistent-scheidsrechter de fluit in de mond. Alexander Vos nam de taak over van Harry, waar onze dank hiervoor, en de wedstrijd kon om 12.30 beginnen. De wedstrijd was nauwelijks 2 minuten oud of we konden al juichen. Het is Marc die uit een pass van Nick de bal binnenschiet. Het moet niet gekker worden.

_M6A7883 (Kopie)

. In de 6e minuut een kansje voor Patrick en de bal ging net naast. Na 9 minuten spelen wordt het alweer gelijk nadat Joop in een sprint eruit wordt gelopen.1-1. Daarna ging het een tijdje gelijk op. Maar in de 14e minuut komen zij op voorsprong. Maar onze assistent scheidsrechter vlagde voor buitenspel zodat hun feestje niet doorging. In de 20e minuut opnieuw een grote kans voor Altena maar de bal ging gelukkig net over. Nick werd in de 22e minuut gewisseld door een blessure voor Matthijs. Uit een hoekschop in de 37e minuut staat Mike oog in oog met hun keeper maar werd hierdoor zo verrast dat die kans verloren ging. Als Mike in de 42e minuut weer oog in oog komt met de keeper weet hij weer de kans niet te benutten. Of dat de keeper van hun zo lelijk is dat hij er weer van schrok weet ik niet maar die bal had erin gemoeten. Zo bleef de stand 1-1.

_M6A7837 (Kopie)

Dit was dan ook tevens de ruststand. In de 50e minuut gaat Marc alleen op de keeper af en ook hij weet die kans niet te benutten. Dan eindelijk in de 60e minuut komen we op voorsprong. Vanuit een hoekschop van Patrick weet Marc op voldoende afstand van hun keeper de bal binnen te koppen.2-1. Daarna zakte wij wat in en Altena kreeg een overwicht. Zij kregen enkele goede kansjes en in de 67e is het raak. 2-2.

_M6A7829 (Kopie)

In de 69e minuut wordt Robert gewisseld voor Emiel. In dezelfde minuut krijgen we een vrije trap mee en gaat Emiel achter de bal staan. Uit diens voorzet verkijkt hun keeper zich volledig en stuiterde de bal over hem heen in de goal.3-2. Dat was nog eens een binnenkomer. Na die 3-2 werd de wedstrijd grimmiger. Door natrappen krijgt een speler van Altena terecht de rode kaart in de 72e minuut. In de 74e minuut wordt nog een speler van Altena gewisseld die in korte tijd 2 flinke elleboogstoten uitdeelde.( klasse Rik). Patrick wordt in de 77e minuut gewisseld voor Dennis. Dan zie ik de scheidsrechter allemaal rek en strek oefeningen doen waarop ik aan Kees vraag of hij er een foto van wil maken. Later bleek dat hij tegen kramp aan zit. (Gelukkig hebben we de foto’s nog.)

_M6A7895 (Kopie)

 

.) De laatste 10 minuten waren voor Altena die een gelijkspel wilden forceren. In de 89e minuut kopt Joram nog de bal van de lijn en in de 90 minuut maakt de scheidsrechter er een eind aan. En is de eindstand 3-2 voor ons. Zo hebben we uit de laatste 2 wedstrijden 6 punten gehaald tegen toch niet de zwakste tegenstanders. Harry bedankt voor het fluiten en Alexander nogmaals bedankt voor het vlaggen.

_M6A7817 (Kopie)

De overwinning werd gevierd ofdat we kampioen waren geworden. Het kratje gerstenat van Harry smaakte heerlijk, en we hebben allemaal nog gelapt voor nog meer gerstenat. Zo bleef het nog een tijdje onrustig en het gezang was niet van de lucht. We moeten terug kijken naar een matig seizoen. Het heeft ook niet mee gezeten. Mike J. Al snel door naar het 1e en Patrick die een niertransplantatie onderging. Dan ook nog de vele blessures die we gehad hebben. Zo stonden we in de wintermaanden regelmatig met 6 of 7 man op de training wat ten koste gaat van de prestaties. Ik zelf stop er mee. Ik hoop dat de twijfelaars doorgaan met voetballen want er zit genoeg talent in de komende groep. Maar dan met z’n allen gaan voor het hoogst haalbare. Niet individueel maar als team. Het is tenslotte een teamsport. Ard, Kees,Ad en Harry bedankt voor de fijne samenwerking.

 

Geef een reactie