Sparta ’30 3 pakt 2e uitoverwinning op rij.

De een-na-laatste wedstrijd van dit seizoen mochten wij ons opmaken voor een uitwedstrijd tegen Irene ’58 2 uit Den Hout. In dit schilderachtige dorpje met een molen op de achtergrond werd er om 7 uur afgetrapt. Na een korte warming-up en enkele ballen heen en weer stonden de volgende elf namen paraat voor het eerste deel van deze wedstrijd: op de kist Mark van Herwijnen, omdat onze twee andere doorgaans besluitbare doelmannen niet konden. Van links naar rechts in de achterste linie: Johnny van Meurs, Jasper de Cloe (laatste man), Jannick Pelle (voorstopper) en Rik Kant. De middenlinie werd bevolkt door Jordy Kraaij, Terach van der Aa en Abel van Dijk, die geleend was van het 4e. Voorin stonden Corné Vernooij, Marek Kant in de spits en Frank Scherff op de linksbuiten. Verder waren er nog de nodige wissels, die in de loop van de tweede helft ook hun opwachting binnen de lijnen maakten.

Dan de match: Het eerste half uur begon weer wat onwennig, we kozen te vaak de lange bal en dat was koren op de molen (daar is ie weer) voor de spelers van Irene ’58. Zelf gaven we vrij weinig weg en zodoende leek de rust met de brilstand gehaald te worden. Maar toen we wat korter gingen voetballen, kwamen er toch wat kansjes. Uiteindelijk was het Rik die met een mooie steekbal centrumspits Marek lanceerde. Deze kon er met zijn uitschuifteen nog tegen aanlopen en lepelde de bal over de uitlopende keeper van Irene ’58: 0-1. Met nog een kwartiertje te gaan ging het tempo omhoog en gingen we op zoek naar de 0-2 om de wedstrijd al voor rust te beslissen. Deze goal viel echter niet en zo gingen we met een 0-1 voorsprong naar de kant om de tactiek voor het tweede deel te bespreken.

Na een speech van leider Jasper en de uitleg over de wissels kon er een klein kwartiertje later weer afgetrapt worden. In de tweede helft kwamen Jaap, Rick 2, Tim, Rob en Rico het elftal versterken. Jasper, Jannick, Frank, Marek en Abel mochten zodoende nog even wat rust pakken om in het vervolg van de 2e helft nog wat minuten te pakken. De tweede helft begon Irene ’58 wat opportunistischer te spelen, maar na 10 minuutjes leek de eerste voorjaarsstorm toch te gaan liggen. Na een kwartiertje kwamen we zelfs op 2-0, de vrijlopende Jordy had goed oog voor de vrijstaande Corné en die produceerde een schot dat was zo hard dat zelfs een keeper van de F die op zou rapen. Maar de keeper van Irene ’58 dacht de bal met de voet te stoppen, ware het niet dat een polletje (een van de vele) daar anders over dacht. Zodoende hobbelde de bal tegen het netje en kwam er een comfortabele 0-2 op het scorebord.

Na de 2-0 was er een momentje van verslapping. Het spel werd wat onrustiger van onze zijde en we gingen wat meer in zijn achteruit hangen. Ook aanvoerder Auke van de tegenpartij kwam regelmatig mee naar voren stomen en er was het nodige kunst en houtwerk nodig om de 0 te behouden. De lat werd namelijk twee keer gestreeld door de bal en ook keeper Mark van Herwijnen kreeg aanmerkelijk meer te doen dan in het eerste deel van de match. Uiteindelijk viel er geen goal meer te noteren, ook niet via enkele dreigende uitvallen van onze kant en na 90 minuten ploeteren, besloot de goed leidende scheidsrechter dan ook om de wedstrijd af te fluiten. Na het nuttigen van enkele juppies konden de manschappen tevreden huiswaarts keren met een nieuwe driepunter op zak.

Zaterdag volgt de afsluiter van het seizoen. Dan spelen we thuis op veld 3 tegen Good-Luck. Uit speelden we daar een van onze beste wedstrijden van het seizoen en werd er nipt verloren met 3-2. Een mooie mogelijkheid om thuis nog een keer te knallen om onze 6e positie op de ranking nog wat meer uitstraling te geven. Tot zaterdag!

Geef een reactie