Sparta ’30 3 behaalt eerste uitoverwinning van het seizoen.

Op een zonnige zaterdagmiddag op 18 april 2015 togen de jongens van Sparta ’30 3 af naar het zuidelijke Baarle-Nassau. Tegen de ploeg waar thuis in het begin van het seizoen met 6-0 van werd gewonnen, moest er toch wel wat te halen vallen. Na een dolle rit van bekant een uur kwamen wij aan op Sportpark Boschoven. Hier vonden de gebruikelijke taferelen plaats: klein muziekje in de kleedkamer, het oplepelen van de 11 starters en wissels en de intensieve warming-up op het 2e veld van Gloria U.C. Dit veld was vrij hard en had enkele opmerkelijke gaten in het veld zitten. Ondergetekende heeft zich laten vertellen, dat dit was voor de beluchting van het veld, maar hoe je het ook went of keert het veld verkeerde in een erbarmelijke toestand. Datzelfde gold ook voor het hoofdveld waarop wij om half 3 aftrapten.

Dan de wedstrijd: onze reporter zag in de eerste helft een stroef opererend Sparta ’30. De gastheren hanteerden in sommige gevallen een iets fysieker speltype dan wij doorgaans gewend zijn en hiermee hadden wij toch af en toe wat moeite. Een compliment hiervoor nog richting AJ die na een grove charge op zijn benen toch zijn stekkers wel in zijn hoofd liet zitten. Ook andere spelers waren af en toe slachtoffer van de harde speelstijl, maar we lieten ons niet te veel gek maken op een “koekoekje” na dan. Na de eerste schermutselingen herpakten wij ons goed en de teruggekeerde spits Corne Vernooij was met zijn snelheid regelmatig gevaarlijk. Ook Tim aka Heukie had zijn snelheid weer meegenomen van thuis en trachtte met enkele voorzetten gevaar te stichten in de 16 van de tegenstander.

Uiteindelijk viel de 0-1 voor rust door een goal van Vernooij die met een schuiver de goalie van Gloria kansloos liet. Tot aan de rust kabbelde de wedstrijd voort en waren er nog enkele kleine kansjes te noteren voor ons. Ook de achterste linie had niet al te veel moeite en zo werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong. Na een bakkie thee en de nodige peptalk besloten wij de tweede helft er goed op te klappen en niet te veel te verslappen. Iets wat we in onze wedstrijden na de winterstop helaas af en toe nog wel lieten gebeuren. Met een driedubbele wissel waren er ook weer wat verse krachten ingebracht en dit leverde al snel resultaat. De van het 2e elftal geleende speler Jaap de Vente was met zijn snelheid weer een belangrijk wapen en vanuit een counter wipte hij de bal over zijn directe tegenstander. Deze had niet de macht om hem nog in te halen en na een 1-2 met Vernooij kon de eerstgenoemde de bal tegen de touwen jassen: 0-2. Hierna zakte het spelpeil even wat weg want Gloria ging nog wat opportunistischer spelen met wat meer lange ballen en nog meer fysiek. Echter Tom van Balen tussen de palen en zijn collega verdedigers wisten de heilige 0 vast te houden en zodoende kon Sparta ’30 3 met de eerste uitoverwinning in de tas opgetogen huiswaarts keren. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg is het nog mogelijk om deze competitie af te sluiten op de 5e plek, maar hiervoor moeten nog wel wat punten gepakt worden tegen Irene ’58 en Good Luck.

Tot zaterdag boys!

Geef een reactie