Leider Henk Verhoeven en ondergetekende hebben deze middag met ongeloof naar de wedstrijd vv Sparta’30 2 – vv Vuren 2 zitten kijken. Wat alle voorgaande 18 wedstrijden niet lukte zagen we vandaag er dan eindelijk uitkomen. Optimale motivatie, een eerste vereiste om een wedstrijd te spelen, goede passes en uiteraard bij een 5-0 overwinning mooie combinaties en doelpunten. Vooraf was het gevoel ook al goed vorige week donderdagavond was er op verzoek van de spelers groep een team bespreking en dat heeft blijkbaar gewerkt want voor sommige betekende het dat de motivatie weer aanwezig was om te spelen voor een goed resultaat. Ook de wedstrijd van afgelopen week tegen een goed spelend team van G.R.C.,14 2 was een goede graadmeter niet zozeer het resultaat telde maar meer de wijze waarop er werd gevoetbald goed vanuit de positie voetballend gaven wij goed partij en iedereen moest volop aan de bak zodat het ook voor de conditie prima was. Afgelopen donderdag konden wij met onze keeper Stefan Vos goed aan het afwerken op doel werken met kruisende spitsen en zie hier zaterdag zag je bij onze 4e goal het resultaat. Op rechts de voorzet van Michel Visser, Michel de Cloe kwam naar de eerste paal en bij de 2e paal was Bart Schouten goed naar binnen gekomen om de bal mooi binnen te schuiven. Toeval of niet het was toch mooi om te zien! Donderdagavond hebben Henk en ik ook nog keuzes moeten maken want we hadden maar liefst 18 man en er kunnen er maar 11 voetballen plus 4 wissels is 15 man wat wij ruim voldoende vonden voor deze wedstrijd. Natuurlijk is het niet leuk als je even een stapje terug moet doen omdat wij te veel spelers hebben. Dus moesten we Mark van Helden, Paul vd Wiel en Jaap de Vente teleurstellen. Hopen dat zij het sportief oppakken want volgende week kan het zomaar weer anders zijn als we geblesseerde of afzeggingen hebben. De overige lagere elftallen hadden te weinig man dus jullie hebben wel allemaal kunnen voetballen en deze elftallen waren blij met jullie.
De wedstrijd dan. We waren uitgeweken naar het derde veld om ruimte te geven aan ons dames elftal zodat zij op het hoofdveld konden voetballen in de topper tegen de nummer 1 Capelle. Of dat het hieraan gelegen heeft weet ik niet maar blijkbaar waren de dames zo verrast door onze medewerking dat ze met 2-5 verloren. En wij dan, nou volgens leider Henk was het maar goed dat wij naar het achterste veld gingen want ons voetbal was de laatste tijd niet om aan te zien. We hadden deze middag een luxe bank met als wissels Bart Schouten en Nicky de Wit en de na een blessure terug gekeerde Thomas Prins (teenblessure) en Michel Visser (enkelblessure). We begonnen deze middag heel goed aan de wedstrijd zoals al gezegd hadden sommige spelers hernieuwde energie of kwam het misschien door het fraaie lente weer van de afgelopen dagen. In de 17e minuut schoot Jacky een bal in de linker bovenhoek maar de keeper van Vuren bleek toch soepeler als wij van zijn postuur hadden verwacht en tikte de bal uit de bovenhoek. Toch bleek dit al snel uitstel van executie want vanaf rechts gaf de prima spelende Hanno Sterrenburg een voorzet die door de voor het eerst dit seizoen in de basis startende Gert-Jan vd Linden op waarde werd geschat want hij kopte de bal prima in de touwen 1-0 voor Sparta. Wij bleven goed voetballen en dat betaalde zich ook uit in een 2e doelpunt nog voor rust. De ook al met nieuw elan spelende Mark Schouten schoot vanaf rechts op doel en de bal verdween via de binnen kant van de paal in het doel 2-0 wat een weelde voor Sparta 2. En Vuren dan wat stelde zij hier tegenover. Voor rust niets geen enkele kans werd weggegeven door onze achterhoede bestaande uit keeper Stefan Vos, laatste man Jan van Andel en de onvermoeibare voorstopper Gijsbert van Andel en aan de zijkanten op rechts good old Arwin verhoeven en op links de ook al met nieuw gevonden motivatie spelende Wesley Akkermans.
De rust werd bereikt met een 2-0 voorsprong en er werd nog even op gewezen dat een voetbal wedstrijd 2x 45 minuten duurt want de laatste wedstrijden werden wij steeds enkele minuten voor tijd verrast en gaven wij zeker lijkende overwinningen alsnog uit handen want ons de laatste 2 wedstrijden maar liefst 5 punten kosten.
In de rust werd de met een op spelende blessure Gert-Jan vd Linden vervangen door de weer herstelde Thomas Prins die rechts voorin ging spelen en Mark Schouten zakte een linie naar het middenveld. We trokken ons prima spel van de eerste helft door en maakte al snel 3-0 toen Jacky Sonneveld vanaf links een afgeslagen bal in bracht die door enkele verdedigers van Vuren werd gemist en de bal rolde zodoende voorbij de verraste Vuren Keeper. In de 60e minuut gaf Mark Schouten een prachtige diepte pass op de op volle snelheid liggende Thomas Prins die de keeper omspeelde en de 4-0 prima binnen schoof. Het is al eerder gezegd maar we bleven prima voetballen en in de 73e minuut ging de voor Michel de Cloe in gevallen Michel Visser op rechts goed door gaf een prima voorzet op de bij de 2e paal mee opgekomen Bart Schouten die binnen schoof 5-0. Een doelpunt uit het boekje. Ook Arwin Verhoeven werd nog vervangen door Nicky de Wit zodat ook alle wissels de nodige minuten konden maken. In de slotfase lieten wij de teugels wat vieren maar ook hier wist Vuren 2 geen raad mee. Het was en bleef 5-0 voor Sparta ’30 2 in een werkelijk heerlijk gespeelde partij voetbal.
Eigenlijk ongelofelijk als je bedenkt dat Vuren 3e staat en aan het einde van het seizoen om de prijzen gaat spelen middels een periode titel. Hier hadden wij om moeten spelen want dat we het kunnen hebben we vanmiddag bewezen alleen veel, echt veel te laat in deze voor ons teleurstellend verlopen competitie seizoen 2014-2015.

Geef een reactie