Vandaag de derby tegen GDC, wat een echte derby zou worden met alles erop en eraan. Uit hadden we met 4-2 verloren dus we hadden nog wat goed te maken. GDC altijd een lastige tegenstander met weinig goed voetbal maar altijd enorm veel inzet. Om 12.30 was de aftrap. De eerste 10 minuten ging gelijk op. Daarna trok Sparta ’30 de wedstrijd naar zich toe. In de 13e minuut de eerste serieuze kans voor ons maar de bal werd net naast geschoten. Direct daarna een counter van GDC maar de bal ging gelukkig voorlangs. Zo waren we wel gewaarschuwd voor de snelle omschakeling van GDC. In de 17e minuut komen we verdiend op voorsprong. Jarno van Oudheusden speeld de bal op Jarno van Andel en die sprint met de bal over een lengte van 40 meter naar de goal van GDC en schiet de bal langs de GDC keeper. 1-0.

_M6A6900 (Kopie)

We bleven de bovenliggende partij met goede kansen. In de 29e minuut een mooie aanval en Jarno van Andel schiet de bal recht in de handen van de keeper. Drie minuten later weer een goede mogelijkheid en de bal gaat net over. Na 35 minuten een goede kans voor Nick, uit een geweldige pass van Joram, en schiet de bal te zacht in. We bleven sterker al moesten we allert blijven bij de counters van GDC. Toch komen we voor rust nog op een verdiende 2-0 voorsprong. Door een misverstand tussen de keeper en een verdediger van GDC reageerde Nick allert en schiet de 2-0 binnen.

_M6A6885 (Kopie)

Dit was tevens de ruststand. Een ruststand die ook makkelijk 4-0 had mogen zijn. In de rust werd Dennis moegestreden gewisseld voor Matthijs en Nick die terug komt na een blessure voor Patrick. Direct na de aftrap voor de 2e helft zette GDC ons onder druk. GDC  zette er een paar tandjes bij en we werden overlopen. Met kunst en vliegwerk en weer een puike Bastian konden we de voorsprong vasthouden. In de 57e minuut krijgt Jarno van Oudheusden geel omdat hij de bal een paar meter wegschoot nadat de scheidsrechter gefloten had voor een overtreding. Pietluttig maar hij mag dat doen. Daarna kwamen we nog meer onder druk te staan. Een tegendoelpunt kon niet uitblijven en in de 69e minuut wordt het 2-1. Vlak daarna valt Joram uit met rugklachten. Of dat dat nog niet genoeg was valt in de 75e minuut ook Jarno van Andel uit met een liesblessure. De wedstrijd werd grimmiger. Niet dat het een schoppartij werd maar de duels werden steviger. Eerst werd Matthijs van achteren neergelegd en vlak daarna Patrick maar de scheidsrechter wuifde alles weg. In de 77e minuut krijgt Matthijs ineens geel. Waarvoor is onbegrijpelijk, zelfs voor de tegenstander. Er was helemaal niets aan de hand. Maar zo sta je wel weer met 10 man en we hadden het al zo moeilijk. GDC komt in de 80e minuut op 2-2 door een dekkingsfout. Vlak daarna krijgt ook een GDC speler een overdreven gele kaart. Zo is het weer 10 tegen 10. In de 85 minuut een stevige overtreding op Patrick maar de scheidsrechter wuifde ook dit weg waarna Patrick commentaar geeft en kan met rood vertrekken.

_M6A6931 (Kopie)

Nog geen minuut later geeft de scheidsrechter een onbegrijpelijke rode kaart aan een speler van GDC. De coache van GDC is het daar niet mee eens en maakte dat verbaal duidelijk naar de scheidsrechter en kon hij ook met rood vertrekken. Zo maakte de scheidsrechter in de 2e helft er een potje van. Een prima eerste helft en in de 2e helft helemaal de weg kwijt. De stand werd niet meer veranderd en bleef het 2-2. Een terechte eindstand. Positief was vandaag de inzet die getoond werd. Volgende week thuis tegen ONI en maar weer eens 3 punten pakken.

Geef een reactie