GO AEL !
Up-date vanuit de bestuurskamer.

Het leek allemaal heel erg stil, maar niets is minder waar. Welliswaar veel te weinig kunnen voetballen en trainen, achter de schermen is er toch weer het nodige gebeurd.
Gelukkig hebben we niet geleden van onze (te) lange winterstop en is de tweede helft van het seizoen voortvarend opgevat. Ons eerste elftal mocht 4 punten noteren, maar dat hadden er zomaar 6 kunnen zijn. Dat biedt perspectief.
Het is uitermate teleurstellend dat er zoveel wedstrijden zijn afgelast, maar net zo vervelend is het af moeten lassen van trainingen. Gelukkig konden we af en toe uitwijken naar onze buren die al wel een kunstgrasveld hebben. Maar ook voor Sparta’30 gloort er hoop aan de horizon. Dinsdag 10 maart zijn Teus en Mariet weer op bezoek geweest bij de gemeente Woudrichem voor een vervolg gesprek.
Afgesproken dat we samen met de v.v. Woudrichem, de gemeente Woudrichem de opdracht tot onderzoek realisatie kunstgrasvelden in handen van de Antea Group geven. Binnen enkele weken zal er een vervolggesprek plaats gaan vinden waarin wij met de Antea Group onze wensen gaan bespreken. Zij gaan de haalbaarheid toetsen en op grond daarvan een offerte opstellen. Aan ons , en met ons bedoel ik ieder lid van Sparta’30, de taak om mee te denken wat we willen, waar we wat willen en wat we zelf bij kunnen dragen (in geld en/of zelfwerkzaamheid). Bij deze dus aan jullie een oproep om jou gedachten hierover te laten gaan en dit (schriftelijk) aan ons kenbaar te maken. Dit mag per mail (Straverm@hotmail.com) of door je papieren voorstel op de vereniging af te geven.
Onder het motto van goed werk heeft tijd nodig kunnen we ook het volgende scharen. Maar het goede is, ze zijn er: de coach-jassen voor onze senioren. Afgelopen seizoen kregen we vanuit het sub-sponsorschap van de ING een mooi budget in handen. Besloten werd om uit dit budget voor ieder seniorenteam 6 coach-jassen aan te schaffen. Gelukkig hebben we nog 7 sponsoren bereid gevonden de aanschaf mogelijk te maken.
Tankens Andel; Verhoeven Verf & Wand; Interieurbouw Heusden; IVO Wouters; Twins Verbeek; V.d Ven en Zijlstra Infra.
Mede dankzij al deze sponsoren zitten de reservespelers en de leiding er warmpjes bij. Nu maar hopen dat de warme spieren hun uitwerking hebben tijdens de invalbeurt! Sponsoren bedankt!
Zoals bij de meesten van jullie wel bekend is de SPAR over gegaan in andere handen. Rean heeft het stokje over gedragen aan Maaike en Joost. Naar aanleiding hiervan hebben John en Mariet een gesprek gehad met de nieuwe SPAR-eigenaren en zijn tot de conclusie gekomen dat zij Sparta’30 een warm hart toedragen. Op grond van het gesprek is besloten dat de SPAR de leveringen blijft verzorgen. Het barpersoneel gaat zelf de bestellijst vullen en John gaat de controle voor zijn rekening nemen.
Bij onze eerste thuiswedstrijd na de winterstop heeft SPAR – Andel de boodschappentas geschonken en er staan nog meer leuke acties op de rol. Een daarvan is al lopend; het doneren van muntjes voor jou vereniging. Dus allemaal boodschappen doen bij de plaatselijke super en zo een bijdrage leveren aan Sparta’30.
We blijven even bij het kantine-gebeuren:
# Met ingang van het komende voetbalseizoen gaan we uitsluitend nog AA-drink als sportdrank verkopen. We hebben een mooi sponsorcontract af weten te sluiten met AA-drink. Bestaande uit een financiële tegemoetkoming en gadgets.
# De renovatie van de keuken is in gang gezet. Herman Bouman, Maurice Sterrenburg, Fien Tankens en Gherardo Sterrenburg hebben zich beschikbaar gesteld om dit allemaal in goede banen te leiden. Als de werkzaamheden echt beginnen kunnen zij een beroep op jullie doen om ook een keer de handen uit de mouwen te steken. Laat het niet over aan deze 4, maar help daar waar nodig.
Wat gaat er gebeuren; De koeling gaat vervangen worden door een meer energiezuinige en wordt ook groter. Het portaaltje krijgt een opknapbeurt. De daadwerkelijke keuken blijft qua ruimte gelijk maar zal een renovatie ondergaan. Nieuwe keukenmeubilair en apparatuur. Daarnaast uiteraard het nodige schilderwerk en een nieuwe vloer. Eerder hebben we gesproken om een uitgifte loket te realiseren, dit hebben we doorgeschoven. Aanpassingen worden wel zo gedaan dat dit in een later stadium alsnog kan, maar omdat dit ook aanpassingen aan de vloer in de kantine en de bar vereist is er voor gekozen dit later in een keer te doen. Zeker nu we zicht hebben op een kunstgrasveld zullen we onze uitgaven nog beter in de gaten moeten houden, prioriteiten stellen dus. Achter de bar zal er wel het nodige vernieuwd gaan worden zodat alles er weer eigentijds en fris uitziet.
Helaas hebben we binnen onze vereniging te maken met vrijwilligers wiens gezondheid hen in de steek laat. Hierdoor heeft Liza Vos aangegeven (tijdelijke) een rust periode te nemen. De bardiensten op donderdag zullen voorlopig overgenomen worden door John Rens . Uiteraard mag je je altijd aanmelden als jij interesse hebt om op donderdagavond (of op andere door-de-weekse wedstrijdavonden) de bar te bemannen/vrouwen. Adri Sterrenburg heeft te kennen gegeven helemaal te stoppen, dat dit niet te vroeg kwam blijkt wel uit het feit dat hij direct daarna is opgenomen in het ziekenhuis. Gelukkig is hij weer thuis. Adri, Sparta’30 en alle spelende gasten zijn jou enorm veel dank verschuldigd voor de vele duizenden kopjes thee die jij voor hen gezet hebt. Spelers denk hier ook even aan, nu misschien het moment om ook een keer iets voor Adri te doen. Door zijn vertrek zijn we opzoek naar iemand die zijn taak over wil nemen. Ook al ben je maar beperkt inzetbaar. Bij meerdere aanmeldingen kunnen we de taak verdelen.
Op 9 maart jl. ben ik naar een bijeenkomst bij de RABO-bank Altena geweest. Dit i.v.m. met de RABO-fietstocht op zaterdag 27 juni a.s. Tijdens deze tocht zal ons clubhuis dienst doen als start/eindpunt en stempelpost. We hopen op die dag vele honderden fietsers te mogen begroeten. Wij zullen in ieder geval voor een warm onthaal zorgen. Meer informatie volgt later je kunt ook altijd kijken op de site van RABObank Altena, daar is alle up-date info te vinden. Vanaf 30 maart kan er ingeschreven worden.
Wij roepen al onze leden met familie op om deel te nemen aan deze fietstocht. Voor iedere deelnemer die de tocht uitrijdt ontvangt Sparta’30 € 15,-. Ik hoef jullie niet te vertellen dat wij dit geld goed kunnen gebruiken. (eerste bijdrage kunstgrasveld?) Sportief door het land van Heusden en Altena toeren en zo geld verdienen voor je club; ik zeg een win-win situatie dus DOEN! Je kunt uiteraard ook met je team inschrijven.

Dan als laatste het SPORT-GALA van de gemeente Woudrichem. Vrijdag 13 maart a.s. zal dit weer gehouden worden in het Rondeel in Woudrichem.
Sparta’30 heeft 4 teams genomineerd. Onze MP1 en MP 2; Vrouwen 1 en ons G-team. Deze teams zijn het afgelopen seizoen kampioen geworden en het G-team viert daarbij ook nog eens het 25 jarig bestaan. Steun onze genomineerden en breng een bezoek aan het SPORTGALA.
Tot zover een up-date van wat er de afgelopen periode heeft afgespeeld op en rond de velden van Sparta’30.
Over enkele weken opnieuw even bijpraten; dan oa. trainer/leiders overleg; overeenkomst G-team – Kozakken Boys; voorstelmoment nieuwe trainer-leiders en wat er nog meer staat te gebeuren.

Mariet Straver
Voorzitter.

Geef een reactie