16

13

DSCN4117

DSCN4154

In het derde weekend van januari heeft het tweede hun teambuildings weekend gehouden in het Duitse stadje Olsberg nabij Winterberg. Uw Winterberg reporter was erbij en brengt verslag uit. Na de nodige voorbereidingen en iedereen dagelijks op de hoogte te hebben gehouden via onze groeps app was het eindelijk zover en vertrokken we om even na 08.00 uur vanaf het parkeerterrein van Sparta. We waren met 15 man en hadden de beschikking over 5 auto’s dus voor iedereen voldoende ruimte voor de reis van ongeveer 300 km. Uw reporter reed mee met leider Henk Verhoeven en Gert Jan vd Linden. Voor Henk een routine klusje want hij kent volgens zeggen alle wegen in Duitsland uit zijn broekzak. Ja, wat wil je met meer dan 40-jaar ervaring als internationaal chauffeur op de weg. Dus Tom tom overbodig maar voor de zekerheid had ik hem toch bij me, je weet immers maar nooit…….Halverwege de reis wist Henk wel een goede Raststatte voor een broodje en een bakkie koffie. We naderde Olsberg en kregen al berichten dat de eerste al in het plaatselijk cafe van Olsberg zaten te wachten. Toch maar even de Tom tom ingeschakeld want het laatste stukje bleek toch moeilijker dan dat de broekzak van Henk aangaf. We parkeerde de auto bij Parkhotel Olsberg en checkte bij de info balie hoe laat we op de kamers konden. Dit was snel geregeld en hoewel het nog voor twaalf uur was konden we gelijk gebruik maken van de kamers. We gingen op zoek naar de rest van het tweede en vonden deze in een mooi cafe-restaurant. Met een stevig middag maal en een prima gevulde goulash suppe werd het weekend goed ingezet. Na de afzakkertjes togen we naar onze tijdelijke thuisbasis Parkhotel Olsberg. Een prima hotel met ruime kamers en vele faciliteiten zoals zwembad en sauna en een Bierstube met 2 kegelbanen, Discotheek etc. Helaas hadden wij al geconstateerd dat er geen sneeuw lag in Olsberg dus het geplande snowboarden en skien kon niet door gaan. De meeste kozen toen voor een bezoek aan het zwembad met sauna. Ik ging met leider Henk een sporthal of veld regelen om op zaterdag ochtend te trainen. Dit viel ondanks de medewerking van de hotel medewerkers nog niet mee want de prachtige sporthal bleek volgeboekt te zijn. Gelukkig konden wij bij de plaatselijke sportvereniging SV Bigge/Olsberg een kunstgras veldje regelen zodat we toch konden trainen.
Inmiddels was het tijd voor het diner en op de afgesproken tijd van 19.00 uur schoof iedereen aan voor een Schnitsel Tag bestaande uit 4 verschillende schnitsels. Kortom een prima diner om de avond te vervolgen. De avond werd vervolgt met een bezoek aan De Huttenstube in het Parkhotel. En het dient gezegd het DAB bier smaakte prima. DAB staat voor Dortmunder Actien Brauerei Das Bier von Weltruf. Om 21.00 uur startte de door Jack Sonneveld gemaakte voetbal quiz. Moeilijke vragen werden afgewisseld met sparta’30 2 vragen zoals; wie is de topscorer van sparta 2 op dit moment. Hoeveel keer speelde sparta’30 2 gelijk etc. Een mooie quiz die uiteindelijk gewonnen werd door de mannen met de meeste routine nml; Arwin en Jan die de Hertog Jan Winterberg bokaal in de wacht sleepte. Na deze quiz kwam er een nieuw spel te voorschijn waarvan de spelregels ter plaatse zijn gemaakt nml. Macken. Misschien bij sommige bekend. Het is een dobbelspel waarbij je 3x mag gooien met 2 dobbelstenen. De score hou je voor je en mag niemand zien. 2+1 is mack en het hoogste. Daarna dubbel 6 enz. Je mag ook bluffen tegen je tegenstander die na je komt.
Je tegenstander mag daarna proberen een hogere score te gooien of kijken of je tegenstander niet heeft gebluft. Wie verliest moest een borreltje drinken waarbij mee gebrachte kruikjes schrobbelaar als eerste werden opgemaakt. Succes verzekerd. Voor spelregels raadpleeg Michel de Cloe. Na de spelrondes kregen de meeste toch kriebels om te gaan stappen. Helaas was de discotheek in het Parkhotel gesloten. Er werden busjes geregeld en om een uur of 01.00 werd afgereisd naar Winterberg. Discothek-Pub-Cocktailbar TENNE werd met een bezoek vereerd. Voor elk wat wils Met een hoofdzaal waar moderne muziek werd gedraaid onder het motto; Macht mehr aus der Nacht…..ik vertaal het maar naar haal meer uit de nacht. Ook was er nog een Cocktailbar B52’s en een donker hokje waar ze Progessieve rock, Hard Rock etc draaide. Wij vonden onze draai uiteraard in de hoofdzaal waar de 25 cl. Warsteiner prima smaakte. De sfeer was prima en de gezelligheid steeg met de aanwezigheid van wat blonde Eindhovense dames die ook wel van feesten hielden. Verdere details zal ik uit privacy overwegingen maar achter wegen laten. Uiteraard is er ook een tijd van komen en gaan en met Luige aan het stuur van de bestelde busjes werden wij weer veilig bij het Parkhotel afgezet.

DSCN4158

image7

DSCN4164

image5

Zaterdagochtend bij het ontbijt nog wat slaperige gezichten maar het dient gezegd iedereen was op de afgesproken tijd van 09.00 uur aanwezig. Na het omkleden trainen op het kunstgrasveld van Sv Olsberg. Het zonnetje kwam door en in een schitterende omgeving konden wij heerlijk trainen. In het begin moest iedereen nog even op gang komen maar naarmate de partijtjes vorderde was iedereen zo enthousiast dat men niet meer wilde stoppen. Na de middag zouden we in het Funpark-Postwiese in Winterberg gaan rodelen of te wel sleetje rijden naar beneden en met een lift weer naar boven. maar helaas toen wij aankwamen bleek het park gesloten. Als alternatief werd toen besloten om naar de Skilift-Karussell van Winterberg te gaan. Naast het bekende hotel Der Brabander met de apres skihut Treffpunkt werd de uitzichtpost beklommen en had men een goed overzicht op de omgeving waar volop werd geskied op kunstsneeuw. Na de afdaling besloten sommige om in de apres skihut te blijven en uw reporter trok met nog 7 man naar Willingen om daar de hoogste ski springschans van de wereld te bezoeken De Muhlenkopfschanze. Een echte aanrader en zeer indrukwekkend als je daar boven op staat en naar beneden kijkt. Dus als je in de buurt bent ga zeker eens kijken. Een liftcabine en een glazen lift brengen je naar het hoogste punt op deze schans. Bij terug komst werd het weer tijd om de magen te vullen en deze avond kon dat met een Bella Italia Buffet dat bestond uit 4 verschillende pasta gerechten. Toch onvoorstelbaar waar sommige het allemaal laten, als je ziet wat bv. Paul vd Wiel weg werkt. Wederom compliment aan het Hotel want het diner was afwisselend met ruime keuzes. Na het diner werd weer afgedaald naar De Huttenstube waar weer het spelletje Macken werd gespeeld nu om de plaatselijke flessen likeuren….Toch opvallend dat iemand als Arwin die niet om borreltjes geeft telkens de klos was en heel wat keren moest proeven…….
Na de spelronde werd het weer tijd om gezamenlijk te gaan stappen. Eerst werd een andere horeca gelegenheid bezocht nml.Kuhlendampf. Maar dat hadden de meeste al snel bekeken want het was volgens hun een alimentatiebar. Dus weer op naar TENNE. Weer gezellig met nu een emmertje Wodka in ijs op tafel en nog een rondje met een Zeeman’s Shotje dat Jaap even rond bracht. Het shotje was extra heet met wodka. Na het bezoek aan De Tenne wilde sommige nog een deja vu. Nu dacht ik wat betekent nu eindelijk Deja vu-Een Deja vu (uit het frans)is een bekend verschijnsel in de psychologie, het betreft de ervaring iets mee te maken waarvan men tegelijkertijd de indruk heeft het al eerder te hebben meegemaakt, terwijl men weet dat dat niet het geval is. Toch even iets om over na te denken als je dan hoort dat de jongens een Tietenbar bedoelde!!!!!! Maar goed zo ver is het niet gekomen en volgens mij lag iedereen op tijd in zijn mandje.
De volgende morgen nog even lekker genoten van het ontbijtje en nog de info balie gecheckt, afgerekend en nog even geinformeerd of er nog overlast was geweest! Nee, complimenten van het Hotel alles prima verlopen en dat is toch altijd fijn om te horen want je bent toch met een hele groep te gast.
Kortom; Henk en ik en heel de groep konden met een tevreden gevoel afreizen naar Andel. Geslaagd teambuildings weekend en zeker voor herhaling vatbaar.

Uw Winterberg reporter. (Een impressie met foto’s wordt hopelijk zo spoedig mogelijk bijgeplaatst).

22

23

24

55

Geef een reactie