Dolblij met Sparta’30

Adrie van Steijn nieuwe trainer derdeklasser uit Andel

ANDEL – Sparta’30 liet zaterdag Adrie van Steijn door de sneeuw vanuit zijn woonplaats Beesd naar Andel komen. Van Steijn deed het graag, want hij kreeg te horen dat er voor hem een meerjarig contract als hoofdtrainer klaar lag. Bij Sparta’30 vertrekt trainer Ger Klop na twee seizoenen. De Nieuwendijker heeft een uitdaging bij Unitas-zaterdag gevonden.

Wout Pluijmert

Van Steijn had er bij MVV’58 in Meteren graag nog een jaartje aan vastgeknoopt. ,,Ik was dan ook verrast en zeer teleurgesteld toen de technische commissie van MVV’58 besloot dat vier jaar voor mij genoeg was. Ik dacht dat zij mij nog wel een jaartje zouden gunnen. Met het team ben ik uit een diep dal gekomen en had graag een jaartje derde klasse meegemaakt. Maar goed, het is de visie van de club. Ik was er twee weken stuk van. Maar ik wil verder in de voetballerij en ben rond gaan kijken. Ik heb met Schelluinen gesproken. Daar waren twintig sollicitanten.”

Kerktorens

Bij Sparta’30 reageerden zestien trainers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Van Steijn: ,,Er zijn nu eenmaal meer trainers dan kerktorens. En daarbij, er gaan steeds vaker clubs fuseren. Ik ben dan ook dolblij dat ik er met Sparta’30 ben uitgekomen.”

Van Steijn vervolgt: ,,Met de mensen van Sparta’30 heb ik een geweldige klik. Ik heb er twee heel fijne gesprekken gehad. Men stelde zelf voor een overeenkomst voor langere tijd af te spreken. Daar spreekt vertrouwen uit.” Van Steijn kent Sparta’30 nauwelijks. ,,Ik ben heel benieuwd hoe ze spelen. Ik weet dat het een mix van jeugd en ervaring is. Daar houd ik van. Een team kan niet zonder ervaren spelers. Niet in het veld, niet in de kleedkamer en niet buiten het veld. Daarom zal ik nooit rigoureus verjongen. Een jongere zal een oudere er echt uit moeten voetballen. De beste spelen immers bij mij.”

Adrie van Steijn weet dat Sparta’30 nog nooit tweedeklasser was maar wel regelmatig een periodetitel pakt. ,,Het zou toch fantastisch zijn als ik het met die jongens voor elkaar kan krijgen om dat stapje omhoog te maken. Het zou zo maar kunnen dat MVV’58 en Sparta’30 volgend seizoen bij elkaar in de competitie spelen.”

De 52-jarige Van Steijn, als speler actief bij Rhelico, BZS en Tricht, haalde vijf jaar geleden zijn diploma UEFA-B. ,,Ik trof het dat ik mijn stage kon lopen bij oude bekende Marcel van Steenis (ex-voetballer van MVV’58, red.) die destijds Meerkerk onder zijn hoede had.” Van Steijn was daarvoor anderhalf jaar tweede trainer bij SteDoCo. Met MVV’58 staat Van Steijn in de vierde klasse op vier punten van koploper Focus’07. ,,Schelluinen staat op een punt van ons. Er zijn nog dertien wedstrijden te gaan en ik ben ervan overtuigd dat wij gaan meedoen voor het kampioenschap. Mijn groep is scherp en bewees dat in oefenpotjes tegen derdeklassers en een mix van LRC Leerdam. Wedstrijden die in januari gewonnen werden.”

Van Steijn is een echte clubman. ,,Ik zal ook bij Sparta’30 bij de pupillen, de junioren en de lagere seniorenteams gaan kijken. En er is in Andel ook nog een G-team, dat is helemaal prachtig. Mijn missie bij een club is geslaagd als de sfeer goed is, de kantine uitpuilt en mijn spelers betere voetballers worden.”

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie