Na vorige week de vriendschappelijke wedstrijd tegen NOAD’32 met 2-0 te hebben gewonnen, ging het vandaag weer om de punten. Nog steeds een lijst van blessures, en ook nog eens enkele zieken. Maar de B1 was afgelast dus konden we weer een beroep doen op de jongens van de B1 wat de laatste tijd een gewoonte is. Zo gingen we vandaag met 8 jongens met een B leeftijd naar GDC. We moesten op het kunstgrasveld en zou ook nog wel even wennen zijn. Om 12.40 floot de scheidsrechter voor de aftrap en de wedstrijd ging los. De eerste 10 minuten was rommelig van beide kanten. Daarna nam GDC het initiatief. Zij creëerden enkele kansjes maar echt gevaarlijk ook weer niet. Na 25 minuten spelen kwamen wij beter in de wedstrijd. Ook wij kregen kansjes, maar net als GDC geen grote kansen. In de 28e minuut de eerste grote kans van de wedstrijd. Nick kwam oog in oog met de keeper van GDC maar schoot jammerlijk naast. Direct daarna een kans voor GDC, en door niet goed ingrijpen komen zij op 1-0. We namen daarna het initiatief over en kregen goede kansen op de gelijkmaker. Maar doordat het vizier niet scherp stond gingen de kansen verloren. Toch weten wij nog gelijk te komen vlak voor rust. Uit een mooie aanval weet Mike de bal bij Nick te krijgen en die wist nu wel raad met deze kans en schiet de bal in het netje.1-1.

_M6A5027

Vlak daarna floot de scheidsrechter voor de rust. En was dit een terechte ruststand. De tweede helft begon direct met goed kansen voor GDC. Wij begonnen niet scherp aan de tweede helft, en hadden na 3 minuten alweer achter kunnen staan. Onbegrijpelijk. Je maakt goede afspraken in de rust, en dan toch zo uit de startblokken komen. GDC hield het overwicht en komen in de 60e minuut verdiend op voorsprong door niet resoluut ingrijpen. Weer veel te slap allemaal. We waren daarna wakker geschud en gingen voor de gelijkmaker. De gelijkmaker kwam door een mooie solo van Emiel die een sterke wedstrijd speelde. Hij werd binnen de beruchte lijnen onderuit geschoffeld, en mocht de bal op de stip. Emiel nam de strafschop zelf en in 2e instantie de bal achter de keeper te schieten. 2-2.

_M6A5044

We kregen zelfs vlak daarna een goede kans op een voorsprong maar de bal ging net naast. GDC gooide het daarna meer op het fysieke aspect waar onze jongens niet tegen waren opgewassen. Niet dat het een schoppartij werd maar gingen de duels veel mannelijker aan. In de 75e minuut komt GDC weer op voorsprong door onbegrijpelijk slap ingrijpen. Onvoorstelbaar.

_M6A5032

We stonden er bij en keken ernaar hoe een speler van GDC de bal binnen tikt.3-2. GDC bleef de bovenliggende partij en komen in de 80e minuut zelfs op 4-2 door weer veel te slap ingrijpen. In de 88e een prima kans voor Emiel na weer een mooie solo maar de keeper wist het schot  ternauwernood uit zijn doel te tikken. In de 92e minuut maakt de goed leidende scheidsrechter er een einde aan en stonden wij onnodig met lege handen. We zullen moeten leren om een wedstrijd altijd met 100% inzet te moeten ingaan, en dat je altijd moet strijden voor een goed resultaat.

_M6A5019

 

Jongens van de B1 en Marc van Helden weer bedankt dat dat jullie ons team weer compleet hebben gemaakt.

Geef een reactie