Afgelopen donderdagavond kwamen lijder Piet Henk en coach Piet Hans aan de bar bij elkaar om het strijdplan te bespreken tegen N.O.A.D’32 2. Onder het genot van een drankje dat uit een uit Spanje meegebracht kruikje kwam bedachten zij een aanvallend concept met alleen maar spelers die bestonden uit Zwarte Pieten. Hiermee wilde zij pepernoten in de ogen van NOAD strooien zodat zij niet wisten wat er gebeurde en dan konden wij ervan profiteren. Ook N.O.A.D’32 kwam met een gewijzigde opstelling na de thuis nederlaag van 0-3 tegen hekkensluiter Leerdam Sport. Het jeugdige team met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar was volgens hun leider Vincent ingeruild voor veel routine. Zo kon het gebeuren dat good old Jerry Bouman met een rollator uit Wijkestein kwam en zo op het middenveld werd gereden bij N.O.A.D’32.
Sparta was gewaarschuwd want N.O.A.D staat niet voor niets voor Nooit Ophouden Altijd Doorgaan. Nadat zij de pepernoten uit hun ogen hadden gewreven kwamen zij beter in hun spel al moesten ze wel op weg worden geholpen. Cadeau Piet Wesley hielp NOAD een handje en zijn cadeau werd door NOAD dankbaar uitgepakt. Sta in de weg Piet Stefan kon hier ook niets meer aan veranderen en met een lob plofte de bal in het Sparta doel 0-1 voor NOAD.
Na deze tegenvaller gingen de Zwarte Pieten van Sparta beter voetballen. Het was Babbel Piet Jacky die strooide met mooie passes. Uit de eerste pass ging Snelle Piet Thomas op rechts goed door zag de vrijstaande Piet Corne, maar oh jee deze Klungel Piet Corne verprutste de kans en schoot tegen de keeper van Noad. De tweede pass van Babbel Piet Jacky was precies op maat en Bedachtzame Piet Michel had voldoende tijd om de hoek uit te kiezen maar helaas hij dacht wat Klungel Piet Corne kan dat doe ik ook en schoot recht op de keeper van NOAD.De Snelle Piet Thomas kon hier ook niets meer aan veranderen, de bal was al in een te moeilijke hoek beland om hier nog uit te score.
In de rust had Babbel Piet Jacky (wie anders) het hoogste woord. Hij wist precies te vertellen waar het aan lag. Piet El Brutus probeerde hem nog tot kalmte te bedaren. Aanvoerder Piet Jan schudde het hoofd en wist ook niet meer waar het aan lag. Coach Piet Hans maande tot rust om vertrouwen te hebben in de 2e helft want de Klungel en Cadeau Pieten zouden echt wel een keer gaan scoren voor Sparta.
De Zwarte Pieten van Sparta 2 begonnen goed aan de 2e helft. Het was Hardloop Piet Remco, die overigens als een van de weinige deze middag goed speelde, die een vlammend schot loste dat de keeper van NOAD niet goed onder controle kreeg en Snelle Piet Thomas was er als de kippen bij maar schoot helaas tegen de paal. Inmiddels was Verliefde Piet Gert Jan ingebracht voor Regel Piet Paul. Maar hij liep helaas teveel met zijn hoofd in de wolken door zijn verliefdheid op de jarige Tilburgse Marieke. Inmiddels was Zwarte Piet Jaap zich warm gaan lopen, terwijl hij dat deed dacht Coach Piet Hans even na en realiseerde zich dat ook in Andel de Pieten discussie toch niet geheel aan het dorp Ael was voorbij gegaan. Want in Gouda hebben ze een Kaas Piet en een Stroopwafel Piet en in Andel hebben ze een Boer Piet, Witte Piet en jawel ook een Rooie Piet. Terug naar de wedstrijd want het werd weer tijd voor Babbel Piet Jacky. Hij dacht na en realiseerde zich dat ook hij eigenlijk was opgeleid voor Cadeau Piet en jawel je raad het al ook zijn Cadeautje werd uitgepakt door een Noad speler en wederom stond Sta in de Weg Piet Stefan als aan de grond genageld 0-2. Vlak voor tijd deed Zwarte Piet Jaap iets wat wij niet meer verwacht hadden en uit het niets schoot hij de 1-2 op het scorebord en hoewel de Zwarte Pieten van Sparta nog alles uit de kast haalde om een gelijkspel te bewerkstellen werd er niet meer gescoord en verloor Sparta met 1-2.
Lijder Piet Henk en Coach Piet Hans gooide van kwaadheid de warme deken van het tweede van zich af en gingen naar het warme haardvuur in de kantine van Sparta’30 maar helaas, dubbel pech deze middag. Domme Piet Gijs had het haardvuur willen aansteken maar was vergeten dat zich in de schoorsteen nog cadeautjes bevonden voor de jeugd van Sparta’30. Gevolg een dikke rookwolk vulde de kantine van Sparta’30. Toen de rook was opgetrokken en er inmiddels uit de bestuurskamer een nieuw kruikje tevoorschijn was getoverd konden Lijder Piet Henk en Coach Piet Hans zich beraden over wat er deze middag mis was gegaan bij Sparta’30 2. Hadden wij iets gemist of over het hoofd gezien? Ja, we misten deze middag Ijverige Piet Bart en Gorinchemse Snelle Piet Michel die zaten te kou kleumen op de bank bij het eerste. Kom maar snel weer onder die warme deken van het tweede jongens ondanks dat we even in een dip zitten en weinig punten halen. Oh ja, Verken Piet Bertil is al vooruit gestuurd naar Winterberg en aan zijn reacties te zien op de Zwarte Pieten app van het tweede komt het vast goed. Zie ook de foto’s van Regel Piet Paul. Dat weekend van 16-18 januari is geboekt en wordt,zeker weten een knaller. We hebben 8×2 persoonskamers en er zijn nog 2 plaatsen vrij dus geef je snel op bij Regel Piet Paul voor een onvergetelijk weekend Winterberg. Vol is vol!!!!!!
Tot slot. Lijder Piet Henk en Coach en Schrijf Piet Hans willen met bovenstaande niemand de Zwarte Piet toeschuiven maar hopen en rekenen erop dat a.s zaterdag wanneer de Cadeau, Klungel en Babbel Pieten al weer naar Spanje zijn vertrokken er tegen Schelluinen uit een ander Kruikje wordt getapt dan afgelopen zaterdag tegen N.O.A.D’32.
Wij wensen iedereen een PRETTIG SINT NICOLAAS FEEST of liever gezegd EEN HEERLIJK AVONDJE.

Geef een reactie