Afgelopen zaterdag moesten wij aantreden in de uitwedstrijd tegen Vuren 2. Na winst in de laatste thuiswedstrijd tegen Kerkwijk en een goede vriendschappelijke wedstrijd door de week bij N.E.O.’25 waren wij optimistisch gestemd om voor een goed resultaat te gaan bij het 2 punten meer hebbende Vuren 2.Onze selectie was wat gewijzigd zo was Bertil van Bergeyk via t’Tweede klaargestoomd om weer met 1 mee te doen en ook Jacky Sonneveld was aangesloten bij 1 die deze middag tegen De Vissekoppen moesten. Wij konden beschikken over Thomas Prins en Corne Vernooy. We werden weer getrakteerd op een club scheidsrechter en daar hebben wij bepaald geen positieve ervaringen mee. Op de zware Vurense klei begonnen wij nog goed aan de wedstrijd en al in de 1e minuut zat Michel de Cloe goed tussen een verkeerd terug gespeelde bal van de Vurense laatste man.Indien Michel wat sneller had gehandeld had hij de vrij staande Thomas aan kunnen spelen. Nu duurde het iets te lang waardoor een kans verloren ging. Daarna kreeg Vuren enkele corners achter elkaar maar gevaar leverde dit niet op. In de 11e minuut een diepe bal van Bart op links maar Michel Visser kon net niet bij zijn voorzet.In de 20e minuut komen we goed weg , Bart kleunt er binnen de 16 meter nog goed in maar de rest staat te kijken hoe een van de voorhoede spelers van Vuren tegen de paal schiet.In de 27e minuut een vrije schop van laatste man Mark na een overtreding op Arwin, deze wordt door Mark snel genomen en Nicky de Wit schiet op doel waar de jonge pas 16 jarige Vurense keeper de bal uit de bovenhoek grabbelt.In de 32e minuut een vrije schop vanaf links voor Vuren die voor het Sparta doel wordt gebracht, hoewel geen enkele Spartaan mee springt slaagt de Vurense spits er ook niet om de bal in het doel te koppen.In de 33e minuut een goede aanname van Michel de Visser doch zijn schot gaat rakelings naast.In de 43e minuut een onoverzichtelijke situatie vlak voor het doel van Vuren en Thomas schiet tegen de paal. Uit de tegenaanval krijgt Vuren een grote kans maar gelukkig schieten zij over het sparta doel van keeper Stefan Vos. Ruststand 0-0.
In de rust wordt Arwin vervangen want ook hij moest bij het 1e aansluiten. Paul vd Wiel werd rechtsback en Remco van Noorloos verdedigende middenvelder. Sparta komt goed uit de startblokken en de leiding ging er eens goed voor zitten. Zouden we dan eindelijk weer het elftal gaan zien dat zo lekker liet te ballen in de vriendschappelijke wedstrijd tegen N.E.O.’25.We krijgen enkele corners vlak achter elkaar en uit een daarvan schiet Thomas goed in maar ook de Vurense keeper is attent en tikt de bal uit de hoek tot corner.Die levert voor Sparta niets meer op.In de 60e minuut komen we wederom goed weg bij een vrije kopkans van Vuren.In de 69e minuut krijgen we van de club scheidsrechter een van de weinige vrije schoppen mee. Michel Visser schiet goed op doel doch de Vurense sluitpost tikt de bal corner. In de 73 e minuut gebeurt dan toch het onvermijdelijke Nicky de Wit wordt aan de achterlijn weggezet wat op zich voor zijn tegenstander al een hele kluif is, de clubman fluit niet voor een overtreding en de Vurense rechtsbuiten brengt de bal voor het doel en een Vurense speler kan tot 2x toe aanleggen 1-0 voor Vuren. Wie verwacht had dat Sparta ballen toonde kwam bedrogen uit tot grote teleurstelling van de coach en leider Henk. In enkele minuten werden we naar de slachtbank geleid. In de 73 e minuut wordt het 2-0 doordat keeper Stefan de bal niet goed kan wegwerken niemand van Sparta zijde reageert behalve Vuren. Het 3e doelpunt valt ook nog binnen 10 minuten na de eerste Vurense goal.
Uiterst teleurstellend allemaal en de knop zal bij veel spelers echt om moeten want 3 of 4 spelers van een elftal die wel willen werken is te weinig om een collectief goed resultaat te behalen. Ik zal niet verder gaan met mijn verslag anders wordt ik uiterst negatief maar iedereen van het 2e zal toch hopelijk wel beseffen dat het zo echt niet kan. Dus a.s. zaterdag tegen N.O.A.D.’32 zal iedereen keihard moeten werken om een positief resultaat
te halen. Henk en Ik gaan er vanuit dat dat besef bij iedereen van 2 aanwezig is.

Geef een reactie