Na weer een afgelasting vorige week, voor de 4e keer alweer, vandaag weer lekker ballen. Tenminste daar ga je vanuit. Het werd een complete afgang. En niet door 1of 2 man, nee het complete team gooiden er met de pet na. En natuurlijk kan men weleens een mindere dag hebben, maar alle 12…………nee dat is uitgesloten. Wat we het liefst doen is met het vingertje wijzen naar een medespelers, scheidsrechter of assistentscheidsrechter van de tegenpartij. En het onbegrijpelijke is, er is zo’n goede sfeer binnen het elftal. Maar waar we mee moeten beginnen is dat we allemaal eens een grote spiegel voor moeten houden. Kijk eerst eens naar je eigen fouten. En scheidsrechter? Die man kan ook een mindere dag hebben. Maar het is zo gemakkelijk om de ander de schuld te geven. Het is ook het accepteren van foutjes die gemaakt worden. En dat is niet alleen op het veld maar ook in de maatschappij. Je moet als team als een blok in het veld staan en geen eilandjes. Knokken voor elkaar en foutjes van een ander proberen te herstellen. De echte wil om te winnen. Een over mijn lijk mentaliteit dat hoor je te hebben. Het gras opvreten. Elke week opnieuw. En dat is ook op de training. Natuurlijk moet je ook plezier in het spelletje hebben, maar dat krijg je als iedereen 100% inzet toont. En ik weet ook wel dat het niet mee zit. We spelen weinig, veel blessures, maar dat mag geen excuus zijn wat we vanmiddag hebben laten zien. Je zou je moeten schamen als Spartaan. Dit was Sparta ’30 onwaardig.

Laat dit als vanmiddag eenmalig zijn geweest. En de volgende wedstrijd met de volle 100% er tegen aan gaan. Voor elkaar door het vuur gaan. Accepteren foutjes van een ander, corrigeren elkaar op een positieve manier. We hebben een fantastisch team, we hoeven van niemand te verliezen. De sfeer is altijd geweldig geweest, wat wil je nog meer? Op naar Baardwijk volgende week en daar het gras opvreten, en mijn part ook de tribune.

Ook zal Patrick van Willigen zijn laatste wedstrijd spelen voor zijn niertransplantatie, laten we hem een waardig afscheid geven.

Geef een reactie