Scoreverloop;
4e minuut 1-0 10 jaar Hey en Hey
71e minuut1-1 Corne Vernooy
82e minuut1-2 Brutus met bandje
87e minuut2-2 Weer Hey

Op verzoek van het ook in Ael bekende techniche staf duo Antoine van Pelt en Izak Sonneveld togen wij naar Sprang-Capelle om daar op het mooie sportcomplex De Gaard NEO’25 2 te bekampen. Onze selectie was bijna compleet op wat afzeggingen na van Remco van Noorloos, Gert Jan vd Linden en de geblesseerde Jaap de Vente en Martijn Timmer. Corne Vernooy maakte de 14 spelers compleet. Grensrechter vandaag was Bert Bolink die Mike Verbeek verving waarvoor dank Bert. In de bespreking vooraf werd vooral gehamerd op lekker voetballen en de lijn van afgelopen zaterdag proberen door te trekken om met een goed gevoel de competie te kunnen vervolgen. De bankzitters van afgelopen zaterdag kregen volop ruimte om vandaag te bewijzen dat ze in de basis elf horen. Als wissel begonnen vandaag Nicky de Wit, Paul vd Wiel en Michel de Cloe.
Onze tegenstander van vandaag speelt 1 klas hoger in de reserve 2e klasse bij o.a. GRC 2, Woudrichem 2 en Wilhelmina ’26 2.De begeleiding was benieuwd hoe we hier tegen zouden voetballen. Na enkele minuten moest onze keeper Stefan al handelend optreden. Vlak daarop werd er niet kort genoeg gedekt en hoewel Arwin, Jan en Jacky al 10 jaar weten hoe een van de gebroeders Hey speelt lieten ze zich toch verrassen en stond de 1-0 al op het elektronische scorebord. Overigens een mooi doelpunt waarbij youngster Bart in de rust nog maar eens duidelijk herhaalde 10 jaar sjonge,sjonge……..10 jaar en nog niets geleerd. Ja je ziet maar in voetbal leer je ook na 10 jaar nog steeds bij. Het dient gezegd De Spartanen lieten zich van hun beste zijde zien en vooral achterin werd goed opgebouwd mede ook door het feit dat Neo niet vroeg scoorde. Laatste man Mark Schouten straalde rust uit en bewijst zijn betrokkenheid door volgende week bij een weekendje weg in de stad van Andre Rieu terug te komen om in Vuren te voetballen. Klasse Mark, het zal waarschijnlijk die warme deken zijn waarom hij het doet. Jammer was dat we niet scoorde. Zo dook Michel Visser alleen voor de keeper op maar zijn schot ging jammer genoeg voorlangs. Ook een vrije schop van Jacky werd door de keeper van Neo uit de linker beneden hoek gerammeld. Ruststand 1-0.
In de rust bleef Jacky Sonneveld uit voor zorg in de kleedkamer en ook Jan van Andel werd een keertje rust gegund. De vervangers waren Michel de Cloe en Paul vd Wiel. Nicky werd nog even achter de hand gehouden. we begonnen goed aan de tweede helft en vooral Michel Visser had met zijn snelheid dreiging maar jammer genoeg is zijn rendement nog te laag. Op het middenveld heerste Bertil van bergeyk als verdedigende middenvelder en ook Mark bediende onze spitsen met fraaie lange passes. Het kon niet uit blijven dat we gingen score en dat gebeurde dan ook. In de 71e minuut ging Michel Visser op snelheid aan de rechterkant er vandoor en dit keer behield hij het overzicht en gaf de bal op maat mee aan de goed mee opgekomen Corne Vernooy. Die wist met dit buitenkansje wel raad, 1-1. Een perfekte aanval en voor Corne een bevestging dat hij het echt wel kan. Zal waarschijnlijk toch die warme deken zijn want hetzelfde zien we bij onze Thomas Prins. Vlak daarop wederom een prima Sparta aanval maar in de 16 meter werd Corne gevloerd, wat helaas de goed leidende scheidsrechter was ontgaan. Ook een vermeende handsbal bij een vrije schop van Bertil van Bergeyk ontging hem. En Neo wat stelde zij hier tegenover. Weinig tot niets want Sparta was heer en meester en speelde misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen. In de 82e minuut een corner van de voor Wesley akkermans in gevallen Nicky de Wit. Hij nam de corner scherp en wie dook daar op vlak voor de Neo keeper jawel de met een aanvoerders band getooide El Brutus en steenhard kopte hij de bal in het Neo doel 1-2. Zou het dan toch in dat bandje hebben gezeten….Aan de zijlijn dachten we heer en meester en met goed voetbal, de bbuit is binnen. Maar ja dan is daar toch weer die dekselse Hey en werkelijk uit de enigste keer dat Neo bij ons op de helft kwam scoorde Hey toch weer de 2-2. Zal toch weer die 10 jaar ervaring zijn. Ondanks dat wij ons niet beloonde met de dik verdiende overwinning konden we toch tevreden zijn met een goede wedstrijd ondanks de late gelijkmaker van Neo. Dit moet toch vertrouwen geven voor de uitwedstrijd van volgende week zaterdag bij Vuren 2.
Na afloop was het nog nababbelen in de gezellige kantine van Neo waar de biertjes en door blonde dollie geserveerde bitterballen prima smaakte.
Rond middernacht arriveerde wij na enkele omzwervingen en de genomen pont bij de kantine van ons home waar wijze wisa geen bier meer schonk. Ook de gezochte erotiek zender zat helaas niet in het zenderpakket. Helaas pindakaas.Toch konden we nog naar het Aels Cafe waar de live shows begonnen. Voor verdere details en om het verslag netjes te houden en voor nieuwsgierig geworden lezers kontakt Bart Schouten.

Geef een reactie