Scoreverloop.
32e minuut 1-0 Bertil van Bergeyk
72e minuut 2-0 Michel de Cloe
87e minuut 2-1 Kerwijk

Op een zon overgoten Sportpark van Andel begonnen wij aan de thuiswedstrijd tegen het lastige Kerkwijk 2. De voorgaande 2 wedstrijden zowel thuis als uit werden smadelijk verloren terwijl de begeleiding toch op 6 punten had gerekend. Maar zo zie je maar de voetballerij kent zijn eigen wetten. Het moest vandaag gebeuren want anders ging het er wel heel somber uitzien. De leiding had hier de selectie van vandaag uitdrukkelijk opgewezen dat niemand zich kon verstoppen er moest gewonnen worden en hoe was niet belangrijk als de 3 punten maar in Andel bleven. De selectie van het 2e was gewijzigd door blessures bij het 1e. Zo sloten vandaag Arwin Verhoeven en Thomas Prins bij het 1e aan en kregen wij de eerste helft de beschikking over Corne Vernooy. De coach had ook ingegrepen en het elftal vertimmerd. Zo speelde deze middag Mark Schouten voorstopper en Nicky de Wit voorstopper. Op het middenveld speelde we in de bekende ruit met als controlerende verdedigende middenvelder Bertil van Bergeyk, op rechts Remco van Noorloos en op links Corne Vernooy, terwijl Jacky Sonneveld de aanvallende middenvelder werd en de ondersteuning moest verzorgen van de 2 spitsen MIchel de Cloe en Michel Visser. Als wissels fungeerde Gijsbert van Andel, Wesley Akkermans, Bart Schouten en Gert Jan vd Linden. Genoeg informatie vooraf nu de wedstrijd.
Het eerste kwartier was voor Kerkwijk en het bleek al snel dat het voor Sparta’30 2 nog een lastige middag zou worden. Na 15 minuten konden we pas de eerste aanval van De Spartanen noteren. Een corner van Jack leverde niet veel meer op dan een achterbal. Vlak daarop komen we goed weg als de Kerkwijk spits net voorlangs schiet. De wedstrijd werd wat levendiger en Michel de Cloe speelde zich aan de achterlijn goed vrij gaf voor op Michel Visser doch diens schot smoort in de handen van de keeper van Kerkwijk. In de 32e minuut zorgde goed doorzetten van Michel Visser de inleiding tot de 1-0. Michel de Cloe kon net niet bij diens voorzet en de bal kwam aan de rechterkant waar een Kerkwijker een overtreding maakte. Vrije schop voor Sparta waar zich Bertil mee belastte. Hij zag de keeper van Kerkwijk naar de eerste paal komen en zijn bal krulde keurig naar de 2e paal en verdween in het Kerkwijkse doel. Een opsteker voor Sparta deze 1-0 voorsprong.In de 38e minuut had een mooie steekbal van Jacky op Remco van Noorloos beter lot verdient. De bal stuiterde van zijn voet en werd nu een gemakkelijk prooi voor de keeper van Kerkwijk. Vlak voor rust gaf de goed leidende scheidsrechter Lean vd Ley een vrije trap net buiten de 16 aan Kerkwijk en gaat de goed genomen trap via de buitenkant vd paal net naast. Ruststand 1-0.
In de rust vervangt Bart Schouten de bij het eerste aansluitende Corne Vernooy en in de 60e minuut moet Jacky zich laten vervangen door Wesley Akkermans wegens een knie blessure. Na het eerste kwartier van de 2e helft goed doorgekomen te zijn werd Sparta sterker en had een goede fase. De goed ingevallen Bart wurmde zich langs enkele tegenstanders gaf een prima voorzet en Michel Visser kopt net over. Vlak daarop een mooie pass van Remco die Michel Visser vrij voor de keeper zet. Maar helaas de goed uit zijn doel gekomen Kerkwijk keeper keerde de bal. In de 72e minuut komt Sparta toch aan zijn verdiende 2e goal. Een voorzet van Remco valt raar op de 5 meter lijn waar de Kerkwijk achterhoede zich op verkijkt en 3 Sparta spelers staan klaar om af te werken. Topscorer Michel de Cloe is er als de kippen bij om het laatste tikje te geven. De begeleiding kon wat opgeluchter ademhalen. Toch werd het vlak voor tijd nog even spannend toen een bal duidelijk over de achterlijn was geweest een kerkwijker voor gaf en de bal met een rare curve in het Sparta doel belandde. Jammer geen clean sheet voor onze keeper Stefan. Helaas onze grensrechter had duidelijk gevlagd voor achterbal doch de scheids kon zijn beslissing niet meer terug draaien. Gelukkig konden wij de voorsprong vasthouden en de brood nodige 3 punten bijschrijven.
Achteraf blijkt dan hoe belangrijk deze overwinning was. We sluiten weer aan in het rechter rijtje en hebben weer perspektief want de achterstand op de nr.2. bedraagt maar 3 punten. De eerst komende tegenstanders zijn achter een volgens Vuren uit die 2 punten meer hebben als wij en daarna NOAD’32 2 die op gelijke voet staan met ons. Na deze wedstrijden zijn we rond en hebben we alle tegenstanders gehad en kunnen we een tussenbalans opmaken. Positief deze middag was naast de 3 punten onze gehele achterhoede en zeker laatste man Mark die het goed deed evenals voorstopper Nicky de Wit en aanvoerder Jan van Andel die zeer solide speelde. Ook Paul vd Wiel speelde als rechtsback een prima partij en lijkt na een mindere periode weer op de weg terug. Ook Bart Schouten viel goed in. Trouwers het gehele team verdient een compliment voor de inzet van deze middag.

Topscorers Sparta’30 2.

1.Michel de Cloe 7 goals
2.Thomas Prins 6 goals.
3.Michel Visser 5 goals.

Geef een reactie