Afgelopen zaterdag moesten wij aantreden tegen S.V.W.2. Leider en coach waren overtuigd van een goed vervolg op de wedstrijd en het eind resultaat tegen G.R.C. De komende wedstrijden tegen S.V.W. en a.s. zaterdag uit tegen G.D.C. 3 moesten ons 6 punten op gaan leveren om zodoende ons definitief te vestigen in de Top van onze klasse. Onze tegenstanders uit Gorinchem druppelde bepaald niet overlopend van enthousiasme ons sportpark binnen. Sommige strompelde het veld op en bij sommige kwam de rook nog uit hun oren. Bij het zien van deze tegenstander hadden we het idee dit moet zeker kunnen vanmiddag. Maar zo als zo vaak schijn bedriegt en theorie en de praktijk blijken vaak niet te stroken met de werkelijkheid.
Nog voor dat er een Spartaan aan de bal was geweest lag de bal al in het netje achter onze keeper Stefan Vos. 0-1 via een bal vanaf de rechterkant die werd voorgegeven en ik dacht van richting werd veranderd door onze laatste man Nicky de Wit.Sparta’30 schrok wakker en in de 2e minuut gooide Jacky de bal snel in op de weg sprintende Thomas Prins die goed het overzicht behield en Michel Visser vrij zag staan. Zijn ingeschoten bal ging echter over. In de 4e minuut een prachtig afstandsschot van Jacky Sonneveld dat op de kruising uit een spatten. Het initiatief van Sparta zakte wat in en S.V.W. deed wat terug. Een afstandsschot van de spits van S.V.W. werd in eerste instantie nog gekeerd door onze keeper Stefan. Hij kreeg de bal echter niet onder controle en onze achterhoede stond te slapen wat van S.V.W. niet kon worden gezegd want een speler van hun was er als de kippen bij om in de 13e minuut de 0-2 binnen te werken. Zodoende werd het al een hels karwei om deze achterstand weer ongedaan te maken. Schijn bedriegt dus want S.V.W. bleek over wel degelijk voetballers te beschikken die weten hoe het werkt. Sluw spelen en daar mogelijk toeslaan, wat ze in het eerste kwartier dus ook deden.
Na het verwerken van de o-2 mokerslag gingen wij uiteindelijk weer voetballen. In de 21e minuut was Michel Visser wel scherp hield aan de achterlijn de bal goed binnen en gaf voor op de mee opgekomen Thomas Prins die prima binnen schoot 1-2 en ons weer hoop gaf op meer. In de 29e minuut een mooie aktie van Remco van Noorloos die met een geplaatste bal de keeper van S.V.W. probeerde te verschalken. Met een mooie duik tikte hij de bal uit de hoek , corner. Jacky sneed deze corner prima aan en Bart Schouten kopte prima in doch de bal werd van de lijn gehaald. Op nieuw een corner die echter niets opleverde. Na deze opleving die ons niet de gewenste 2-2 op leverde kwam S.V.W. weer opzetten. In de 41 e minuut kwamen wij goed weg toen Arwin Verhoeven zijn tegenstander in de houdgreep nam binnen de 16- meter. De goed leidende scheidsrechter Marry de Haan gaf geen strafschop en daar kwamen wij goed mee weg. Ruststand derhalve 1-2.
In de rust werd Nicky de Wit als laatste man afgelost door de van een vakantie terug gekeerde Gert Jan vd Linden. We begonnen goed aan de 2e helft en Arwin gaf een voorzet die uit een moeilijke hoek door Thomas via de lat werd overgeschoten. We bleven goed druk houden op de achterhoede van S.V.W. en in de 50e minuut schoot Jack op doel. De keeper van S.V.W. kreeg de bal niet goed onder controle en de goed mee opgekomen Bart Schouten was zeer attent en schoot resoluut binnen 2-2. Sparta’30 2 had zijn vroege gelijkmaker en de begeleiding dacht erop en erover maar zo bleek het deze middag niet te werken. In de 58e minuut kreeg S.V.W. een vrije bal die werd op rechts hoog ingebracht. De Spartanen dachten die gaat mooi over de achterlijn, de S.V.W. dacht die kan ik nog mooi voor het doel schieten. En inderdaad tot afgrijzen van de begeleiding werd de bal bij de 2e paal binnen gekopt 2-3. Weer stond Sparta op achterstand. De coach wisselde Remco en Jack en bracht 2 verse krachten in middels Michel de Cloe en Mark Schouten. We schakelde over op 4-3-3 om aanvallend meer druk uit te oefenen op de verdediging van S.V.W.. Ook Paul vd Wiel werd nog ingebracht voor Arwin Verhoeven maar wat wij ook probeerde het lukte deze middag niet en de lachende gezichten waren die van de over de Gorinchmse brug komende S.V.Wers die mooi 3 punten meenamen. Ons doel was om met 3 punten ons wat steviger in de Top te nestelen maar het werd het omgekeerde wij duikelen enkele plaatsen en wanneer wij zo voetballen als vanmiddag tegen S.V.W. wordt het volgende week bij G.D.C. ook een moeilijke middag. Maar wie weet richt Sparta zich weer op. Van de week goed trainen en dan a.s. zaterdag de blamage van vandaag van zich afspelen.

Geef een reactie