Zet je beste beentje voor.

Voetbal, wereldwijd het meest gespeelde en bekeken spelletje. Ik kijk er zelden of nooit na op tv hooguit als ’t Nederlands elftal speelt en dan moet er ook niet toevallig een goeie film spelen want dan leggen ze het er al gauw tegen af. Ik heb ook geen flauw idee wie er boven aan staat in de ere en eerste divisie en eerlijk gezegd boeit me dat ook weinig. Evenmin weet ik op welke plaats ons eerste staat in de competitie laat staan het tweede, derde enz.…

En toch ben ik elke week trouw 3 keer te vinden op het voetbalveld en ook nog met veel plezier. Waarom zou je denken, simpel… om er voor te zorgen dat onze pupillen kunnen voetballen. Ik ben namelijk inmiddels al bijna 3 jaar leider en bijna 1 jaar trainer van de F2. Het begin van hopelijk vele spelers van het toekomstige eerste ligt in de handen van iemand die dus weinig affiniteit heeft met het begrip voetbal. Ik vind het heerlijk om er voor te zorgen dat de kinderen het naar hun zin hebben in het uitoefenen van hun hobby ( eentje die overigens inmiddels ook de mijne is geworden ) maar baal er soms wel van dat ik dus de technische kennis niet heb om het ze ook op de juiste manier te leren.

We hebben een prachtige vereniging, met veel leuke en goede voetballers, die deze kennis wel hebben, waarom zie ik die dan helaas niet aan mijn zijde op het veld staan om hun kennis over te dragen aan onze pupillen? Waarom zijn het niet juist de spelers van bijvoorbeeld de A of juist het eerste (volgens kenners de beste spelers van onze vereniging) die training geven aan onze pupillen. Ik zou me voor kunnen stellen dat niet iedereen daar zin in heeft of de tijd er voor of een combinatie van beide, want als we willen is er altijd wel een excuus om niet te kunnen. Maar als we nou met z’n alle ons beste beentje voor zetten en allemaal een keertje zeggen, ja ik wil wel helpen dan kunnen we doormiddel van bijvoorbeeld allemaal een aantal keren mee trainen onze pupillen in de juiste richting sturen.

Wat zijn nou een aantal trainingen per jaar, voor ons te verwaarlozen zou ik zeggen maar voor onze pupillen van groot belang.

Zet je beste beentje voor, laat onze pupillen niet in de kou staan en meld je aan bij de technische commissie jeugd;

Marco van Bergeijk 06-55308524
Harry Kraay 06-53453305
Gerard van Leeuwen 06-50480011
Sander van Rijswijk 06-16577660
Hans Nuvelstijn 06-42726625

                                                                              

Gr Arjan Kant leider F2

 

 

 

Geef een reactie