Wedstrijdkarakteristieken.

23e minuut Unitas 1-0

28e minuut Unitas strafschop 2-0

35e minuut Unitas 3-0

57e minuut Unitas 4-0

59e minuut Thomas Prins 4-1

61e minuut Thomas Prins 4-2

76e minuut Michel Visser 4-3

96e minuut Unitas 5-3

Onze 4e wedstrijd en 2e uitwedstrijd van het seizoen was afgelopen zaterdag tegen Unitas. Vol vertrouwen reisden we af naar Gorinchem. Wij hadden onze laatste wedstrijd thuis tegen Schelluinen met goed voetbal gewonnen en waren mede koploper samen met Desk 2. Toch waren we gewaarschuwd voor Unitas want hun voorgaande wedstrijd bij Leerdam Sport hadden zij met maar liefst 12-3 gewonnen. Vanaf het eerste fluit signaal waren we totaal niet bij de les en het ontbrak ons aan inzet en we gaven Unitas een vrije door tocht naar het doel van onze keeper Bob vd Kamp die de deze middag afwezige Stefan Vos verving. Aan Bob heeft het zeker niet gelegen want vanaf de eerste minuten pakte hij de ene na de andere bal. Het duurde nog tot de 23e minuut alvorens Unitas scoorde. In eerste instantie pakte Bob nog de ingeschoten bal uit de rechter beneden hoek doch op de 2e inzet was hij kansloos. Even later een strafschop voor Unitas omdat Martijn nadat onze keeper Bob de bal al in de handen had zich toch nog vergreep aan de speler van Unitas. Misschien wat zwaar gestraft doch wel begrijpelijk en alhoewel Bob er nog dicht bijzat ging de bal toch tegen het net. In de 35e minuut een corner voor Unitas bij de 2e paal werd Arwin vast gehouden doch de scheidsrechter liet doorspelen en de bij de 2e paal vrij staande spits van Unitas kopte binnen 3-0. Sparta’30 stond erbij en keek er na, geen inzet, veel foutieve passen en Unitas dat beschikt over een goed elftal profiteerde optimaal. Stelde Sparta hier dan helemaal niks tegenover in deze eerste helft. Eerlijk gezegd bitter weinig. In heel de eerste helft waren er 2 aanvallen via de snelle Michel Visser. De 2e aanval via rechts zette hij de deze middag bij het 2e spelende Thomas Prins vrij voor het doel. Thomas had ons misschien wat hoop kunnen geven door te scoren maar helaas ook hij deelde in de malaise bij het 2e door vrij voor het doel van Unitas hoog over te schieten. Ruststand 3-0.

In de rust had op keeper Bob na het hele ‘Tweede wel vervangen kunnen worden na deze dramatische eerste helft. De coach greep rigoureus in en wisselde Jacky en Wesley voor Mark Schouten en de weer herstelde Jaap de Vente. In de 2e helft gingen we alles of niets spelen middels een uiterst aanvallend spel systeem van 4-3-3. In de eerste 10 minuten van de tweede helft bleek al dat wij nu wel agressief speelde en er nog wat van wilde maken na de hopeloze 3-0 achterstand bij rust. Toch moest Bob eerst nog voortreffelijk redding brengen op een prachtig schot van de mee opgekomen middenvelder van Unitas. Nu lieten wij ons niet onbetuigd en eindelijk moest de keeper van Unitas ook aan de bak bij een afstandsschot van Mark Schouten die in de 2e helft als stuwende kracht centraal op het middenveld werd geposteerd. Alhoewel wij nu veel beter voetbalde en niet onbelangrijk met veel meer inzet als in de eerste helft kregen we in de 57e minuut een nieuwe dreun toen een vrije schop van Unitas prachtig werd binnen geschoten 4-0. Een praktisch onoverbrugbare achterstand. Gelukkig lieten wij de kopjes niet hangen en in de 59e minuut ging Michel op links goed door en bereikte op rechts de mee opgekomen Thomas Prins die uit een nog moeilijke hoek de 4-1 scoorde. Vlak daarop een goede pass van Mark en Michel schiet goed in maar jammer genoeg pakt de keeper van Unitas de bal. Nog geen minuut later gaat de goed in gevallen Jaap op links goed door en zijn voorzet bereikt Thomas die de bal onder kant lat in het doel kopt 4-2. Zou het dan toch nog…………… We gingen er in geloven en in de 76e minuut werd de snelheid van Michel Visser op de goede manier gebruikt middels een goede pass van Mark Schouten. Michel maakt geen fout omspeelt de Unitas keeper en tekent zijn 4e competitie treffer aan in even zoveel wedstrijden, 4-3. Unitas werd aan het wankelen gebracht en was geen schim meer van de ploeg die Sparta in de eerste helft alle hoeken van het veld liet zien. Er was nog zeker een kwartier te spelen en alhoewel we er nog van alles aan deden lukte het niet om nog gelijk te maken. In de 96e minuut maakte Unitas aan alles een einde toen ze bij een gevaarlijke tegenaanval de voor hun bevrijdende 5-3 maakte. Afgetrapt werd er niet meer en zodoende liep Sparta’30 2 tegen zijn eerste competitie nederlaag aan.

Sparta’30 2 verloor zaterdag doordat het de eerste helft zonder inzet speelde en Unitas vrijuit liet voetballen en daar wist Unitas wel raad mee. In de 2e helft hebben we er nog alles aan gedaan en kwamen we nog goed terug tot 4-3. Achteraf kan iedereen zich afvragen waarom we de eerste helft zo dramatisch voetbalde en we in de tweede helft lieten zien hoe het wel moet. Helaas een wijze les een wedstrijd duurt 2x 45 minuten waarin je vanaf minuut een bij de les moet zijn tot het laatste fluit signaal van de scheidsrechter heeft geklonken.

Rest mij nog om Tim Tankens te bedanken die leider Henk Verhoeven verving die deze middag zijn vrouw Henny plezierde door samen een Taptoe bij te wonen in de Ahoy hal. A.s zaterdag krijgt het tweede de kans zich te revancheren tegen de huidige koploper Desk 2 dat blijkens de uitslagen kampioens kandidaat nummer 1 is. Dan zal vanaf het beginsignaal iedereen scherp moeten zijn en niet zoals tegen Unitas alleen de 2e helft voetballen.

 

 

 

Geef een reactie