Wedstrijdkarakteristieken.

11e minuut 0-1 Schelluinen

22e minuut 1-1 Michel de Cloe

40eminuut 2-1 Jacky Sonneveld

45eminuut 2-2 Strafschop Schelluinen

62eminuut 3-2 Michel Visser

73eminuut 4-2 Michel Visser

90eminuut 4-3 Schelluinen.

 

Vandaag speelde we onze 3e competitie wedstrijd, thuis tegen het lastige Schelluinen waarvan we in de voorbereiding kansloos met 4-1 hadden verloren. We waren dus gewaarschuwd want Schelluinen beschikt over een heel gevaarlijke voorhoede met de zeer ervaren en bekende speler Leon de Bruyn. Een mooi klusje voor Arwin Verhoeven om deze lastige klant uit te schakelen. Arwin vocht pittige duels uit met de Bruyn en hield hem goed in bedwang. In de bespreking had de coach al gewezen op het belang van deze wedstrijd het werd of aanhaken bovenin of pas op de plaats maken en tijdelijk afhaken. Ook werden de standaard situaties nog maar eens doorgenomen en goede afspraken gemaakt over de bezetting waardoor wij niet net als vorige week verrast zouden worden door 3 kopgoals.

Goed voorbereid begonnen we dus aan de wedstrijd. De eerste kans was voor Michel Visser maar zijn schot was te zacht om de keeper van Schelluinen te verrassen. Verrast werden wij wel in de 11e minuut want uit een prachtige aanval van Schelluinen kwamen wij op een 0-1 achterstand. Wij kwamen wat beter in de wedstrijd alhoewel de scheidsrechter veel in het voordeel van Schelluinen floot. In de 22e minuut verdedigde Schelluinen niet goed uit en de ijverige Michel de Cloe troefde zijn directe tegenstander af en schoot diagonaal de bal voorbij de Schelluinen keeper, 1-1. Hieruit bleek toch de zwakte van Schelluinen dat weliswaar over een gevaarlijke voorhoede beschikt maar achterin uiterst kwetsbaar bleek. Eindelijk kregen wij ook een vrije schop mee op een mooie positie voor het doel van Schelluinen. Een mooi klusje voor Jacky Sonneveld die de bal goed aan sneed en perfekt verdween de bal in de rechter beneden hoek van de keeper 2-1, vlak voor de rust. Schelluinen liet dit niet op zich zitten en ging voluit in de aanval. We hoopte met een voorsprong de rust te bereiken maar helaas een slordigheidje bij het uitverdedigen leverde prompt balbezit op voor de al eerder genoemde Leon de Bruyn, geroutineerd ging hij binnen de 16 meter naar de grond. Strafschop besliste de scheidsrechter. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten en Stefan Vos was volstrekt kansloos. Ruststand derhalve 2-2.

In de rust werd nogmaals gewezen op het feit dat als wij geconcentreerd en met meer vertrouwen de tweede helft zouden voetballen er zeker kansen lagen op 3 punten. Naar rust probeerde Schelluinen ons met de rug tegen de muur te zetten. Bij de corners tegen stonden wij dit maal goed en langzaam ebde het offensief van Schelluinen weg en konden wij er middels de snelle Michel Visser beter uitkomen. In de 62e minuut leidde een snelle uitbraak van Michel ons naar een 3-2 voorsprong. Hij was net wat eerder bij de bal en omspeelde de keeper en schoot de bal in het verlaten Schelluinense doel. Niet veel later een bijna identieke situatie maar dan veel meer aan de zijkant van het veld, Michel Visser was weer net eerder bij de bal dan de uit zijn doel gelopen keeper. Uit een onmogelijke hoek schoot Michel de bal toch binnen. Een Prachtig doelpunt en 4-2 voor Sparta. Je zou denken wedstrijd gelopen maar Schelluinen liet het er niet bij zitten. In de slotfase moesten we nog alle zeilen bijzetten om de overwinning over de streep te trekken. Ze kwamen nog terug tot 4-3 en het werd nog even billen knijpen voor de bankzitters maar gelukkig liet onze achterhoede het deze middag niet verder komen. Man of the match werd Gijsbert van Andel die deze middag als voorstopper onvermoeibaar was. Compliment trouwens voor heel de ploeg want we hebben met zijn allen keihard gewerkt met als verdiende beloning de 4-3 overwinning.

Het werd dus aanhaken en door de nederlaag van Vuren 2 zijn we nu samen met DESK 2 koploper met 3-7. A.s. zaterdag spelen we wederom een lastige uitwedstrijd tegen Unitas 2 die dit weekend Leerdam Sport  met maar liefst 12-3 klopte. We zijn dus gewaarschuwd, maar als we met zijn allen keihard werken net als tegen Schelluinen dan zie je dat er veel mogelijk is.

 

Topscoorders vv Sparta’30 2;

1. Michel de Cloe ——————4 doelpunten

2. Michel Visser——————–3 doelpunten

Jacky Sonneveld—————–3 doelpunten

3. Bart Schouten——————–1 doelpunt.

 

 

 

Geef een reactie