Wedstrijdkarakterestieken;

0-1 12e minuut Kopdoelpunt Sleeuwijk.

1-1 45e minuut strafschop Jacky Sonneveld

2-1 50e minuut Bart Schouten

2-2 51e minuut Kopdoelpunt Sleeuwijk

3-2 66e minuut Jacky Sonneveld

3-3 70e minuut Kopdoelpunt Sleeuwijk.

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen was tegen Sleeuwijk 3. Op papier een wedstrijd die Sparta 3 punten op moest leveren. Sparta begon vandaag in dezelfde begin opstelling als in de uitwedstrijd tegen Leerdam. De wissels waren  vandaag  Remco van Noorloos, Gert-Jan vd Linden, Nicky de Wit en de licht geblesseerde Mark Schouten. Na wat aftasten werd Sparta sterker en ging in de aanval. Sleeuwijk kroop wat uit zijn schulp en de eerste de beste corner leverde meteen een 0-1 voorsprong op doordat de spits van Sleeuwijk van dichtbij ongehinderd kon inkoppen. Sparta was de weg kwijt en kwam in de 18e minuut goed weg toen een speler vanaf rechts voor kon zetten en met enig duw en trekwerk werd een inkomende speler van Sleeuwijk in het doel gewerkt. Het duurde geruime tijd voordat Sparta het initiatief weer naar zich toe trok. In de 37e minuut gaf Jacky Sonneveld het sein, met een mooi afstand schot  dat op de kruising uiteen spatten. Vlak daarop een goede aktie van Michel de Cloe maar de keeper van Sleeuwijk werkt de bal uit het doel. In de 40e minuut een goede aktie op links van Michel Visser en zijn voorzet wordt door Wesley Akkermans net naast geschoten. Op slag van rust wordt Michel Visser tegen de grond gewerkt en de goed leidende scheidsrechter Lean vd Ley legt de bal op de stip. Jacky Sonneveld ontfermt zich over dit buiten kansje en schiet onberispelijk binnen 1-1, wat tevens de ruststand wordt. In de rust werden er nog verdedigende afspraken gemaakt over spelhervattingen zoals corners en vrije schoppen vanaf de zijkanten . In de 50e minuut een mooie aktie op rechts van Paul vd Wiel, hij zet goed voor en bij de 2e paal kopt de goed mee opgekomen Bart Schouten de 2-1 binnen. We liepen nog na te genieten van deze fraaie goal toen Sleeuwijk een minuutje later een corner nam waarvoor we dus gewaarschuwd waren. Helaas verdedigend stonden we weer niet goed want wederom kopte Sleeuwijk de bal uit de corner binnen 2-2. We herstelde ons deze keer vrij snel van deze tegenslag en in de 66e minuut schoot Jacky Sonneveld ons met een mooi afstandschot in de rechter benedenhoek op 3-2. Met enkele omzettingen in het elftal en een 4:3:3 aanvalsplan probeerde we daarna Sleeuwijk de genade klap te geven. In de 70e minuut kreeg Sleeuwijk een vrije schop aan de zijkant. de bal zeilde het 16 meter gebied van Sparta in en wederom werd onze verdediging en keeper Stefan Vos afgetroefd en scoorde Sleeuwijk uit een Kopbal de 3-3. In de slotfase kreeg Sparta nog enkele kansen maar de keeper van Sleeuwijk verrichtte enkele knappe reddingen en sleepte zo voor Sleeuwijk een puntje uit het vuur. Voor Sparta 2 restte een teleurstelling want vooraf hadden we toch ingezet op 3 punten. Gezien het wedstrijd verloop had dit er ook wel ingezeten maar als je tot 3x toe door een zelfde wedstrijd situatie een tegenstander laat scoren geeft dat stof tot nadenken want dat mag natuurlijk niet gebeuren.

De volgende wedstrijd is a.s. zaterdag thuis tegen Schelluinen 2 een tegenstander waar we in de voorbereiding kansloos van verloren met 4-1. Dus dat wordt een pittige kluif.  We hebben beide tot nu toe 4 ptn dus bij winst doe je mee om de bovenste plaatsen en bij verlies haak je voorlopig af.

Rest nog te vermelden dat de wasvrouw de wedstrijdbal van het eerste heeft gewonnen bij de verloting en deze heeft geschonken aan het Tweede. Mevrouw Schouten namens het gehele tweede bedankt. Tevens dank aan scheidsrechter Lean vd Ley die deze wedstrijd in goede banen leidde en de kaarten op zak kon houden in deze sportieve wedstrijd.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie