Terugblik 2e seizoens’helft’ Sparta ’30 1

Terugblik 2e seizoens’helft’ Sparta ’30 1

Anticlimax

Na 17 wedstrijden is de competitie ten einde. Dit hadden er 26 horen te zijn. Iedereen weet waarom. Een anticlimax. Begrijpelijk, dat wel. Laten we hopen dat we het seizoen 2020-2021 normaal kunnen starten en dat we dan wel de competitie met elkaar uit mogen spelen.

De 3e klasse D zal er grotendeels of geheel hetzelfde uit gaan zien. Alleen wanneer teams aangeven graag een klasse hoger of lager te willen spelen, dan kan de KNVB dat in overweging nemen. Wij zullen zo’n verzoek niet indienen.

Terugblik

Toch maar even terugkijken op de laatste maanden van het seizoen. Vlak na de winterstop was onze selectie erg smal. Tijdens ons trainingskamp in Groningen konden we zelfs geen elftal op de been brengen voor een geplande oefenwedstrijd. Tijdens een training raakte ook Joram Kuipers nog geblesseerd aan zijn bovenbeen.

Het was een lastige periode waarin de moraal moeilijk hoog te houden was. Veel kou, wind en regen en de resultaten bleven uit. Na een 3-2 overwinning in een oefenwedstrijdtegen SSC ’55 verloren we voor de competitie uit bij Zwaluwe met 3-2. Met name de eerste helft gaven we niet thuis. We hadden veel moeite met de positiewisselingen bij Zwaluwe en kwamen niet in de duels. De tweede helft ging dat een stuk beter maar we kwamen niet meer tot een resultaat.

Ook tegen Haaften en Vuren lukte het niet om de punten te pakken. In die fase ontbrak het echte geloof en vertrouwen. We kwamen op een nacompetitieplek te staan.

Ervaring

Naast Jan de Fijter, die voor de winterstop al een aantal keer mee deed, sloot ook Dinant van Drunen aan bij het eerste elftal. Tegen MVV ’58 deed ook Bertil van Bergeijk mee. Geweldig dat deze mannen zichzelf nog steeds zo fit houden dat ze ons kunnen helpen. Zeker in een lastige fase is ervaring van groot belang.

In de genoemde uitwedstrijd tegen MVV ’58, waar we tijdens de warming up eengigantische ijsregen en storm moesten doorstaan, lieten we zien dat we voor dit soort tegenstanders zeker niet onder hoeven te doen. Zion scoorde vlak voor tijd een geweldige goal: 3-3. Het punt wat we daar pakten was meer dan verdiend en gaf de ploeg weer het nodige vertrouwen.

Boven de streep

Een week later gingen we op bezoek bij TSVV Merlijn. Tegen een surrealistisch decor van een half gesloopte torenflat speelden we een sterke wedstrijd. Wat me vooral bij is gebleven is de wil om te winnen bij spelers, staf en supporters. We waren die middag eigenlijk onverslaanbaar voor TSVV Merlijn. We straalden eenheid en passie uit die onze tegenstander niet op kon brengen. We wonnen met 0-3 door goals van Zion, Remco en Anrico. Hiermee kwamen we weer boven de streep te staan en konden we met vertrouwen uit zien naar het vervolg van de competitie dat er helaas nooit kwam.

Trainingsopkomst

Dit seizoen trainden we met elkaar 55x. Zion Krauweel trainde het meeste, hij miste geen training, super! Ziggy Krauweel, Remco van der Heijden en Frank Verbruggen mistten slechte één training. Over het algemeen is er zeer goed en trouw getraind. Ondanks dat we een moeilijke fase hebben doorgemaakt is de sfeer altijd goed gebleven en zijn we met elkaar hard blijven werken, dat is een compliment waard en zegt wat over het karakter van de spelers.

Doelpunten

In de competitie scoorden we 33 goals (bijna twee per wedstrijd) waarbij Lennard van Andel (8x), Anrico Visser en Derk Groenenberg (beiden 6x) het grootste gedeelte voor hun rekening namen.

Assists

Lennard van Andel, Anrico Visser en Marten Nieuwkoop gaven de meeste assists, allen drie keer.

Speelminuten

In totaal speelden we 1530 minuten in de competitie. Er waren drie jongens die geen minuut misten: Anrico Visser, Remco van der Heijden en keeper Brian Buskop.

Speler van het jaar

Ook is er vanuit de staf weer een klassement bijgehouden voor de ‘speler van het jaar bokaal’. De winnaar van dit ‘corona’ seizoen zal nog bekend worden gemaakt.

Volgend seizoen

Anthony van Wijk liet zich in februari opnieuw opereren aan zijn enkel en kondigdetevens zijn vertrek aan. Hij zal terugkeren naar Wilhelmina ’26. We zullen nog afscheid van hem nemen. In ieder geval wensen we Anthony veel succes en willen we hem bedanken voor zijn inzet gedurende de afgelopen drie seizoenen.

Er was nog meer belangstelling van andere regio clubs voor een aantal van onze spelers.Gelukkig hebben zij aangegeven wel bij Sparta ’30 te blijven. Hiermee zal de selectiegrotendeels in tact blijven. Blij zijn we ook dat Mike van Heukelum deze zomer weer zal gaan meetrainen en dat Dinant van Drunen onderdeel blijft uitmaken van de selectie.

Elk seizoen blijkt weer dat de breedte van de selectie erg belangrijk is om tot goede prestaties te komen. We hopen natuurlijk dat Gerco Gijben, Mike Rutters en Walter van Willegen ook weer helemaal fit mogen worden na de zware blessures die ze vorig jaar hebben opgelopen.

De begeleidingsstaf zal in ieder geval in tact blijven en zelfs worden uitgebreid. We zijn blij dat verzorger Rob Verhagen terugkeert bij Sparta ’30 na een aantal seizoen actief tezijn geweest bij Altena.

Abrupt afscheid

Positief kijk ik terug op de samenwerking met John Langermans, de trainer van het tweede elftal, die de vereniging zal verlaten. John heeft veel ervaring en veel mensenkennis. Bijna dagelijks hadden we contact. Waar we konden hebben we elkaar

geprobeerd te helpen en dat waardeer ik zeer. Helaas was ook deze samenwerking abrupt afgelopen door het uitbreken van het coronavirus.

Dat geldt natuurlijk voor veel relaties die door mensen voornamelijk op het voetbalveld werden onderhouden.

Ik denk dat we als nooit tevoren beseffen hoe mooi het verenigingsleven is en ik hoop dat we daar snel weer, in goede gezondheid, met elkaar van mogen genieten op Sportpark Jan Claesenhof.

Met sportieve groet,

Mark van Noorloos Trainer Sparta ’30 1