Verslag ODC JO19-2 – Sparta’30 JO19-1

De 2e wedstrijd in de 2e klas is uit tegen ODC uit Boxtel. Iedereen is gelukkig weer fit. Saymon van de JO17-1 ging met ons mee zodat we 13 spelers hadden. 2 wissels wat voor ons een luxe is.

Tijdens de warming-up gaf Jan aan dat hij niet kon spelen, had last gekregen van zijn enkel dus moesten we al vroeg omzettingen toepassen.

 

De aftrap was om 12.15 voor Sparta’30. ODC zette ons vanaf minuut 1 onder druk. In de 8e minuut gaat Tim ineens zitten met een pijnlijk gezicht. Hij had veel pijn en kon nauwelijks lopen. Waarschijnlijk een zweepslag en kon onze laatste wissel Saymon al aantreden. Dat was al vroeg pech voor ons en maar hopen dat er geen blessures meer bij kwamen. In de 10 minuut onze 1e kans voor Ruben maar zijn lob ging net naast. Na 14 minuten spelen draaid de spits van ODC heel simpel weg en schiet de 1-0 binnen. ODC bleef het betere van het spel houden. Zij kregen verschillende kansjes maar telkens was het Olav die de situatie de baas was. Een prachtige pass van Ruben in de 23e minuut op Saymon maar hij schiet net naast. Een ongelukkige situatie voor Menno in de 25e minuut en hij loopt de bal in zijn eigen doel. 0-2. Wij konden onze stempel nog niet zetten op de wedstrijd. Het gaat in de 2e klas allemaal wat sneller, feller, meer fysiek en veel meer beweging zonder bal. In de 36e minuut komen wij ook verdiend om een 3-0 achterstand. De 3-0 is tevens de ruststand. In de rust worden de poppetjes op een andere positie gezet en gaan we met 3 spitsen voetballen. Ook wordt aangegeven dat de bal veel sneller rond moet gaan om uit de duels te blijven. Dit betekend ook veel meer beweging zonder bal.

De 2e helft begon goed voor ons. In de 47e minuut krijgen we een strafschop mee door een handsbal. Het is Stijn die deze strafschop feilloos benut.3-1. Dan zien je gelijk het vertrouwen groeien. Een prachtige aanval in de 51e minuut met de bal 1x raken en het is Saymon die de bal snoeihard binnenschiet.3-2. We bleven druk zetten maar moesten goed uitkijken met de counters van ODC. We kregen vele kansen op meer maar allemaal net niet. Er stonden al 85 minuten op het scorebord en nog steeds was het 3-2 in het voordeel van ODC die verdedigden met man en macht. Zeno wordt ook nog in de spits gezet en stonden we 1op 1 te voetballen. Eindelijk, eindelijk kwamen we op de verdiende gelijke hoogte. Het is Ruben die in de 93e minuut met een schuiver de doelman van ODC verraste.3-3.

 

Zo namen we verdiend een puntje mee naar Andel. Er was door iedereen keihard gewerkt en in het bijzonder door Koen die veel, heel veel meters maakte. We kunnen zo met vertrouwen uit zien naar onze volgende wedstrijd in de 2e klas. Voetballend kunnen we in iedergeval moeiteloos mee. Maar er wordt wel eens meer gevraagd dan alleen goed voetballen.

 

We krijgen nu 3 thuiswedstrijden achter elkaar. Te beginnen met RFC JO19-2 as zaterdag om 12.30uur.

 

Tim en Jan beterschap met jullie blessure, hopen dat het meevalt.

 

Saymon bedankt dat je met ons mee wilde doen.

 

De scheidsrechter? UITMUNTEND.

 

Wim.