Verslag Sparta’30 JO19-1 – GRC’14 JO19-1

Eindelijk na 4 weken weer eens voetballen. Door de vele blessures waren we genoodzaakt om enkele weken uitstel te vragen. Ruben was vandaag niet aanwezig en met Saymon erbij van de JO17 hadden we 12 spelers. Erg krap, maar het is zoals het is. Het wordt vandaag de eerste wedstrijd in de 2e klas. Scheidsrechter vandaag is Marco Kwetters.

 

De aftrap was om 12.30 voor GRC’14. GRC’14 begon direct fel aan de wedstrijd. De eerste kans voor GRC’14 was al in de 4e minuut maar gelukkig was Olav optijd wakker. GRC’14 bleef de bovenliggende partij. We hadden het moeilijk in het begin. In de 13e minuut komen we met 0-1 achter. Het was knap om te zien hoe we ons terug knokten in de wedstrijd. We kregen zelfs enkele goede kansjes. Na 19 minuten spelen gaat de keeper van GRC’14 in de fout en is het Stijn die zijn fout afstraft.1-1. We groeiden in de wedstrijd, en deden goed mee. Het tempo lag heel hoog en de vraag was hoelang houden diegene die lang geblesseerd waren geweest het vol. Na 30 minuten spelen krijgt Stijn de bal in zijn voeten en vanaf 45 meter haalt hij ineens uit op het doel van GRC’14. Door de stevige wind mee valt de bal over de ver voor zijn doelstaande keeper van GRC’14.2-1. Daarna voerde GRC’14 de druk op.  Enkele spelers van ons snakte naar de rust. Het kon niet uitblijven, en in de 43e minuut komt GRC’14 op gelijke hoogte door een klutsbal.2-2. Na 46 minuten spelen floot Marco voor de rust waar enkele hard aan toe waren. In de rust gaf Gerton aan niet verder te kunnen door zijn rug. Saymon die al een wedstrijd gespeeld had moest erin en de 2e helft kon beginnen. Nu had GRC’14 de stevige wind mee. GRC’14 werd sterker en sterker. Zij schakelden er nog een tandje bij. GRC’14 kreeg goede mogelijkheden op meer maar telkens was het Olav die in de weg stond met fraaie reddingen. Na een kwartier in de 2e helft nam de vermoeidheid toe bij Rik en Dennis. Maar ze moesten door want we hadden geen wissels meer. Er was inmiddels al 70 minuten gespeeld en konden we de 2-2 door keihard werken vasthouden. In de 75e minuut moest Zeno gewisseld worden door kramp. Gerton die eigelijk niet meer kon vanwege zijn rug neemt de plaats over van Zeno. Het werd een slopende wedstrijd. Rik en Dennis konden ook niet meer. Vielen bijna om van vermoeidheid. Na 78 minuten spelen komt GRC’14 op 2-3. We kregen het niet meer aangelopen. Tot overmaat van ramp valt Olav door een blessure ook nog uit in de 85e minuut. Zeno gaat met de kramp in zijn benen onder de lat. In de 90e minuut scoord GRC’14 nog de 2-4. Na enkele minuten blessure tijd floot Marco voor het einde van de wedstrijd.

 

Zo werd onze eerste wedstrijd in de 2e klas verloren. Maar we kunnen trots zijn op ons vertoonde spel. We bleven ons vertrouwde spelletje spelen en hebben geknokt tot we letterlijk en figuurlijk er bij neer vielen. Hopelijk vallen de blessure mee en kunnen we met vertrouwen uitkijken naar onze volgende wedstrijd. We gaan nog genoeg punten pakken.

 

John bedankt voor het vlaggen.

 

Saymon bedankt dat je mee wilde doen.

 

Marco Kwetters bedankt voor het fluiten, zoals vanouds ” alles onder controle”.

 

Volgende week zijn we vrij ivm Carnaval, en de 29e gaan we naar 1e klasser Jan van Arckel voor de beker.

 

Wim.