Verslag Sparta’30 Dames1 – Altena Dames 1

Sparta dames blijven gaan voor het kampioenschap.

 

Afgelopen zaterdag speelde ons dames elftal de heen wedstrijd van de destijds tot op heden enige verloren wedstrijd tegen de dames van Altena. ( 3-1)

Vandaag was Sanne Dammers bereid om ons elftal compleet te maken. Jammer dat het elftal door o.a. blessures aan de krappe kant is. Daardoor moet trainer Jan Vlug nog al eens improviseren om met een goede bezetting aan de wedstrijd te kunnen beginnen.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Volgens scheidsrechter Mark van Herwijnen leek het wel schoolvoetbal. Er werd geen voetbal in de ploeg gehouden en van enige opbouw voor een fatsoenlijke aanval was geen sprake.

Wat trainer Jan en assistent Steven Aipassa in de rust hebben gezegd weet ik niet maar de uitwerking was een ieder geval top.

Er werd vanaf het begin van de 2e helft veel agressiever en vooral beter gevoetbald. De eerste aanvallen werden door de keepster van Altena nog onschadelijk gemaakt maar een doelpunt kon niet uitblijven. In de 55e minuut van de 2e helft ging Martine goed door en schoot langs de keepster van Altena de bal tegen de touwen, 1 – 0 voor Sparta. De dames deden er nog een schepje boven op. In de 61e minuut gaf Anouk Vos een mooie steekbal op de in de diepte sprintende Martine en deze maakte geen fout en schoot onberispelijk de 2 -0 binnen. Een op dat moment dik verdiende voorsprong voor een veel beter aan de 2e helft begonnen Sparta’30.

Toch liet Altena daarna zien dat ook zij echt wel kunnen voetballen.  Ze probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken. Maar gelegenheids keepster Thula van Ballegooien hield haar doel schoon wat haar na afloop nog een biertje opleverde van trainer Jan omdat zij de 0 had gehouden. Ook de verdediging bestaande uit Marleen, Romi, Sanne en Roxanne stond goed en moesten met vereende krachten nog een bal van de lijn halen.

In de 68e minuut loste Martine een schot wat de keepster van Altena niet goed onder controle kreeg. De goed meegelopen Sanne frommelde de bal over de doellijn wat wel de genade klap betekende voor Altena 3 – 0.

Sparta bleef goed voetballen en ook Anouk scoorde met een schot vanaf links de 4-0. Nog was de koek niet op en de behendige en snelle Marion van Oudheusden bekroonde haar goede spel met het mooiste doelpunt van de middag met een afstandschot dat onhoudbaar voor de Altena keepster in de kruising vloog.

Zodoende revancheerde Sparta zich voor de nederlaag in de uitwedstrijd en blijven zij in een strijd gewikkeld met Sv Capelle dat tot op heden geen enkele fout maakte en al hun 10 wedstrijden wisten te winnen.

Op 29 februari staat de topper gepland thuis tegen Sv Capelle Aanvang;10.30 uur. Als iedereen dan komt aanmoedigen kan Sparta misschien een gooi doen naar de 1e plaats.

Mark van Herwijnen bedankt voor de uitstekende leiding en Jasmijn Lankhaar voor het optreden als grensrechter.

Trainer Jan Vlug en assistent Steven Aipassa en leidster Bertina de Smet succes in het verdere verloop van de competitie.