Sparta´30 / 3D Preview

Sparta´30 / 3D Preview

Na een tijdje geen previews te hebben geschreven is het dan toch weer zover. Zaterdag is er weer een thuiswedstrijd in de maak (mits de regen het veld niet te drassig maakt). De competitie is exact op de helft en dat betekent dat we nu gaan beginnen aan de rematches tegen tegenstanders die al eerder dit seizoen tegen ons gespeeld hebben. Zaterdag wordt hiermee begonnen tegen VV Haaften uit het gelijknamige dorp. De groen-rode formatie staat in de rangschikking in de derde klasse een treetje hoger dan Sparta ’30 en heeft 14 punten uit 13 wedstrijden vergaard. Sparta’30 haalde 13 punten uit evenzoveel wedstrijden en staat dus slechts 1 puntje achter hen. De wedstrijd mag dan ook met recht een 6 puntenwedstrijd worden genoemd want bij winst van de een op de ander wordt er een gaatje geslagen met de opponent.

De heenwedstrijd tussen de twee vond al op de allereerste speeldag plaats en eindigde toen in een 2-2 gelijkspel. Een uitslag waar trainer van Noorloos destijds wel mee kon leven. De doelpunten in die wedstrijd kwamen van Sparta kant op naam van Marten Nieuwkoop en tot twee keer toe kwamen de Spartanen op voorsprong maar Haaften kwam dus ook 2x langszij. Zaterdag zal een puntendeling niet een uitslag zijn om mee te kunnen leven, want beide ploegen staan dicht bij de onderste plekken op de rangschikking en dus zal er alles gegeven moeten worden om de 3 punten te pakken en mogelijk wat verder afstand te nemen van deze posities . Daar de concurrenten onder ons tegen hoger aangeslagen tegenstanders moeten zou bij winst van Sparta ’30 er weer een gaatje geslagen kunnen worden en mogelijk kan er dan door geklommen worden naar de middenmoot van deze klasse.

Datzelfde zal  Haaften ook in zijn achterhoofd hebben, dus ik verwacht dan ook dat beide ploegen voor een goed resultaat gaan strijden. Haaften heeft daarbij de plus dat ze vorige week na de winterstop al een zege hebben geboekt op BZC’14 dat ook in de middenmoot staat en onze jongens waren niet helemaal bij de les in de uitwedstrijd tegen Zwaluwen en kwamen iets te langzaam op gang om nog een goed resultaat daar neer te zetten bij de huidige nummer 5 van 3D.

Laten we hopen dat dat zaterdag anders is en dat weer een 3punter aan het puntentotaal wordt toegevoegd. Komt dat dus weer zien a.s. zaterdag in Andel.