Verslag GDC JO19-1 – Sparta’30 JO19-1.

En dan is het zo ver. De nummers 1 en 2 tegen elkaar. Vader tegen zoon, oftewel GDC JO19-1 – Sparta’30 JO19-1. We zijn de 2 beste teams in de najaarsreeks en gaan samen uit maken wie de beste is. Wij waren niet compleet want Marwin kon er niet bij zijn. Maar gelukkig kon Max van Bommel erbij zijn zodat we 12 man hadden. Krap, maar het is niet anders.

 

De aftrap was om 12.15 voor GDC. In de 1e minuut al een grote kans voor GDC, maar het is Max die redding brengt op de doellijn. De eerste minuten zaten we nog niet goed in de wedstrijd. Het was even wennen met Zeno en Gerton die op een andere positie moesten spelen vanwege afwezigheid van Marwin. De eerste 10 minuten had GDC een ligt overwicht en kregen enkele kleine kansjes. Daarna kwam Sparta’30 beter in de wedstrijd. Door goed doorgaan van Rik is het Stijn die in de 13e minuut Sparta’30 op voorsprong zet.0-1. Tim die het moeilijk had tegen hun snelle spits werd gewisseld in de 20e minuut voor Jan. Menno op hun snelle spits en Jan op Menno zijn plaats op het middenveld. In de 25e minuut een 100% kans voor Dennis maar de bal kwam tegen de paal. Ruben kreeg in de 39e minuut een grote kans maar deze keer was het de lat die redding bracht voor GDC. Zo bleven wij het iniatief houden. Maar er werd niet meer gescoord zodat de ruststand 0-1 was voor Sparta’30.

De 2e helft was nauwelijks 3 minuten oud en was er een grote kans voor Ruben maar ging de bal net naast. We gingen door met waar we mee geeindigd waren de eerste helft. Een prachtige actie van Stijn in de 56e minuut en is het de goed meegelopen Dennis die de bal binnenschiet.0-2. In de 60e minuut een mooie aanval over rechts en deze keer is het de goed mee gelopen Rik die de bal tegen de paal schiet. De mooiste aanval was in de 67e minuut. Een snelle omschakeling van achteruit door de bal 1x raken en is het Ruben die de 0-3 binnen schiet. Een aanval uit het boekje. Dan gaan we weer even in de fout na 73 minuten spelen door met te veel man voor de bal te gaan lopen. GDC maakt hier gebruik van en scoren de 1-3. Na 80 minuten spelen een afstandsschot van onze “Ome” Jan maar spat de bal tegen de lat. Na 96 minuten spelen is het Ruben die vanuit een pass van Stijn de bal onder de keeper van GDC schiet.1-4. In de 97e minuut klinkt het laatste fluitsignaal en hebben wij de dik verdiende overwinning op zak.

 

Zo kunnen wij met z’n allen terug kijken op een geslaagde najaarsreeks. We zijn gepromoveerd naar de 2e klas. Knap van het team om in het 1e jaar in de JO19   te promoveren.

 

Bij thuiskomst werden we warm onthaald door het bestuur, die ook aanwezig was bij GDC, en konden de mannen hun dorst lessen door het aangeboden sap van het bestuur waar onze dank hiervoor.

 

Harry Kraay jij ook bedankt voor de nodige sap.

 

John bedankt voor het vlaggen.

 

Max van Bommel bedankt dat je onze 12e man wilde zijn.

 

De vele supporters bedankt voor jullie steun vandaag en ook tijdens het seizoen.

 

Bestuur bedankt voor de prachtige, warme coachjassen.

 

De scheidsrechter? Ach, 18 jaar en zal door zijn foutjes ook groot moeten worden, zoals wij ook groot zijn geworden.

 

Wim.