JO 10-1 KAMPIOEN!

JO10-1 KAMPIOEN!!!

 

Van barbecue tot kampioenschap!!

De basis voor dit kampioenschap is gelegd op zaterdag 14 September, waarbij de spelers, ouders en verwanten onder het genot van een door Anneke de Jong en Iris Colet georganiseerde barbecue en drankje kennis mochten maken met de trainers William Morales en Cees Krauweel.  Voor William zijn 1e seizoen als trainer en voor Cees zijn zoveelste jaar als trainer. Deze avond ontvouwde de trainers hun plannen, structuur en ambitie voor de komende competitie die zou lopen tot 21 december.

De Spelers:

Als trainer kun je een goed plan, structuur en ambitie hebben maar de spelers zijn in het realiseren van een plan ook erg belangrijk. Het overgrote deel van de spelers speelden het seizoen ervoor ook met elkaar. Wez van Straten, Sultan Amaniel Bereketeab en Nick Kleinloog komen hun geluk beproeven in de jo-10 1 en vormen samen met Jurre Colet, Jowi Morales, Nick de Jong, Jens Kwetters en Zola Krauweel het achttal van de jo-10.

Wie staat waar:

Nick Kleinloog wilde graag keepen, maar al snel werd duidelijk dat Nick ook als voetballer uit de voeten kan. Speelde daarom vaak een helft mee als voetballer en wist daarin veel ook te scoren. In de wedstrijden waarbij de ruststand net iets te spannend was, bleef Nick ook de tweede helft keepen.

Jurre Colet onze rots in de branding, is sterk en heeft een enorme drive naar voren. In de wedstrijden dat er op kracht gewonnen moest worden speelde Jurre op het centrale middenveld van de dobbelsteen 5. Begint veelal als verdediger alwaar hij zijn mannetje staat.

Nick de Jong speelde zijn wedstrijden veelal in de verdediging, eenmaal op gang is Nick niet meer te stoppen en voorziet hij de aanval met prima ballen. In de wedstrijden dat Nick naar de aanval doorschoof, pikte hij met regelmaat zijn goaltje mee.

Jowi Morales heeft het temperament van zijn vader, klein van stuk maar groot in daden. Heeft een vlijm scherpe tackel in huis, gelukkig bepaalt de scheids wat wel en niet mag. Altijd lekker als je zo’n verdediger in je ploeg hebt.

Jens Kwetters heeft zijn talenten meer op het veld liggen dan tussen de palen ( jammer Marco), Jens draagt bij aan humor en sfeer, desondanks heeft Jens grote stappen gemaakt en lijkt het voetbal steeds meer te omarmen. Jens weet vriend en tegenstander vaak te verrassen met mooie goals.

 

Sultan Amaniel Bereketeab een aanvaller uit het boekje, heeft een goede passeer beweging in huis en maakt met regelmaat een goal. De frikandellen van Jan-Arie en Jeanet gaan Sultan sterker maken, dat gaat zeker goed komen. Leergierig en is altijd met de bal bezig.

Wez van Straten overal inzetbaar en een enorme drive om te willen winnen. Denk na over bepaalde spelsituaties en zal zijn mening niet onder stoelen of banken schuiven. Heeft veel goals gemaakt en in de wedstrijden dat bij mee moest verdedigen stond Wez er ook.

Zola Krauweel staat als enig meisje haar mannetje tussen de zeven haantjes, heeft haar draai gevonden op de rechterspits, maar kan ook omschakelen naar de verdediging als de wedstrijd daar om vraagt. Brak de ban in de belangrijke wedstrijd tegen mede koploper Groot- Ammers met een harde rake kopbal.

De bekercompetitie:

We speelden 3 wedstrijden voor de beker nl tegen Sleeuwijk jo10-2, Be Ready jo10-1 en Bavel jo10-5.Tegen Sleeuwijk werd er verloren, Be Ready werd gelijk gespeeld en Bavel werd met grote cijfers verslagen. Na deze drie wedstrijden veel wijzer geworden en gezien de uitslagen groeiden we naar een competitie vorm. De bezetting waarin we de competitie zouden aanvangen werd ook duidelijk namelijk de Dobbelsteen 5.

De competitie:

Met ploegen als Heerjansdam, GJS 2x, Groot Ammers, Sliedrecht, Unitas, Schelluinen, Sleeuwijk, Arkel 2x, Woudrichem, SVW en Vuren een mooie en pittige competitie in het verschiet. De wedstrijd tegen Heerjansdam werd een vroegertje. Om 08.30 werden we aldaar op het veld verwacht. Om 06.45 vertrokken uit Andel om daar onze wedstrijd bespreking en warming-up gedegen uit te voeren en wedstrijdscherp de wedstrijd aan te vangen. Het werd een nagelbijtende wedstrijd die we 5-6 wisten te winnen. De wedstrijd tegen Woudrichem werd ook een thriller, alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie derby. Deze wedstrijd wisten we op wilskracht en conditie over de streep te trekken. De wedstrijd tegen SVW was onvergetelijk, temeer de broer van William de trainer was van het elftal. Wat een makkelijke wedstrijd was, werd een bijna verlies partij, maar ook hier ruggen gerecht en de wedstrijd met 8-7 gewonnen. En zo hebben alle wedstrijden die we speelden een verhaal of mooi moment. Hou deze in je achterhoofd en neem ze mee voor later. Als je 12 wedstrijden ongeslagen bent en door niemand meer bent in te halen, hebben de spelers en de trainers het goed gedaan. Jammer dat de wedstrijd tegen Unitas door trieste omstandigheden niet door kon gaan. Slecht 1 x hebben we een wedstrijd door afwezigen en ziekte niet kunnen spelen, complimenten daarvoor

Het kampioensfeest !!

 

Een week voorafgaand aan de wedstrijd tegen Unitas werd alles tot in de puntjes geregeld, van kampioenstaart t/m de rondrit door Andel in de kampioenentruck van firma Bergeijk was in goed overleg met jeugdcommissie kort gesloten. Om 08.00 was het verzamelen en onder een genot van kop koffie of thee probeerden we onze zenuwen enigszins de baas te blijven. Tot het vervelende  telefoontje kwam vanuit Gorinchems Unitas. Door trieste omstandigheden waren ze bij Unitas niet in staat de voor hun onbelangrijke wedstrijd te spelen, de wedstrijd zou met een 3-0 winst voor Sparta jo-10 1 de boeken in gaan. Zonder te spelen Kampioen dus. De show must go on, daar alles in het teken stond van het Kampioenschap hebben de ouders het tegen de jo10-1 opgenomen. De wedstrijd ging gelijk op, alleen de laatste 10 minuten brak het verzet van de ouders en moesten in zoon of dochter hun meerdere erkennen. Ook deze wedstrijd werd winnend afgesloten.

Spelers Jo10-1 en Trainers bedanken:

Ouders en verwanten voor het rijden naar de wedstrijden, voorbereiden barbecue, maken van waslijsten, wassen van tenues, clubscheidsrechters, jeugd commissie, shirtsponsor kapster Hipper, shirtsponsor Rontrex, trainingspakkensponsor Breeman b.v., trainingsmateriaal sponsor Cantillana b.v., Jeanet en Janarie voor de frikandellen middag, Opa Kleinloog voor de lekkere MC Donald, Firma Bergeijk voor de rondrit en Jakkosport Sleeuwijk.

Sportieve groet en sportief 2020

Jurre Colet , Jowi Morales, Zola Krauweel, Jens Kwetters, Nick de Jong, Nick Kleinloog, Wez van Straten , Sultan Amaniel Bereketeab, William Morales en Cees Krauweel