Sparta´30 / 3D Preview Sparta’30-NEO’25

Sparta´30 / 3D Preview

Als de Sint weer naar Spanje is vertrokken en de eerste kerstbomen weer in huis worden gehaald betekent het dat we alweer in de 11e speelronde zijn aanbeland van de derde klasse D.  Kortom komende zaterdag gaat de bal weer rollen in Andel en dit keer komt Neo’25 op bezoek.  De rood-wit-blauwe formatie staat op dit moment een plekje onder ons in de rangschikking en verzamelde 11 punten uit 10 wedstrijden.  Ons 1e elftal deed het iets beter en vergaarde 12 punten. Kortom een heuse 6punten wedstrijd dus zaterdag  want bij winst neemt de een gelijk afstand van de ander en gelijk ook van de lonkende degradatiezone die angstvallig dichtbij is.

Beide ploegen zullen dan ook wel graag willen winnen, maar om te winnen moet er ook gescoord worden en bij de Spartanen is het alweer even geleden dat er meer dan 2x werd gescoord in 1 wedstrijd dat was uit bij Vuren toen er een mooie 4-2 overwinning over de streep werd getrokken. Hierna volgde een bekernederlaag tegen het sterkere Almkerk, een kleine (niet helemaal terechte, op basis van het spelbeeld) nederlaag tegen BZC ’14 en vorige week werden de bordjes helaas niet verhangen en bleef de brilstand op het bord staan.

Opponent Neo’ 25 speelde vorige week thuis gelijk tegen Noad ’32 en een week eerder werd er nipt verloren van Zwaluwe en ook zij wisten op 9 november voor het laatst te winnen tegen Haaften (3-1). Kortom beide ploegen kunnen de 3-punter dan ook goed gebruiken om weer wat te klimmen in de brede middenmoot die in deze derde klasse D is ontstaan na 10 speelrondes.

Het is dus lastig te voorspellen wie er zaterdag gaat winnen, maar dat het spannend gaat worden dat staat buiten kijf. Hopelijk gaat het in ieder geval wel doelpunten regenen en valt de echte regen ergens anders dan op ons mooie sportcomplex.

Tot zaterdag weer langs de lijn!