Sparta´30 / 3D Preview

Sparta´30 / 3D Preview

Na de 2e ronde bekeruitschakeling tegen het hoger geklasseerde Almkerk vorige week, gaat de competitie in 3D zaterdag gewoon verder met de 9e speelronde en tevens de start van de 2e periode. Voor onze Spartanen staat er gelijk een mooie pot op de rol tegen de nieuwe fusieclub BZC’14. Dit is de samenvoeging van Brakel en Zuilichem, die in 2014 al deels fuseerden met hun jeugdteams, maar sinds deze jaargang zijn ook de senioren bijeengevoegd.

Sparta’30 staat 5e op de ranking met 11 punten uit 8 duels. De tegenstander van komende zaterdag staat 2 plekjes lager en heeft al 10 punten verzameld. Opvallend hierbij is dat van de eerste 8 wedstrijden er 4 gelijk gespeeld werden door BZC ‘14, iets wat Sparta ’30 tot nu toe 2x gebeurde. Daarnaast wonnen onze Spartanen dus 3x en werd er 3x verloren van de huidige top-3 ploegen. Dus als je het zo bekijkt staan we op een prima positie in deze klasse. Zaak dus om zaterdag de punten in eigen huis te houden en de brede middenmoot, die inmiddels ontstaan is in deze klasse, mogelijk een stukje achter ons te laten. Of dat ook gaat lukken is uiteraard de vraag?

De Spartanen zullen een goed gevoel over hebben gehouden aan de laatste twee wedstrijden tegen Vuren en Almkerk (beker vorige week). In Vuren werd een 2-4 zege geboekt (weliswaar een beetje tegen de verhouding in), maar die punten zijn dan vaak extra lekker om bij te schrijven. En vorige week tegen Almkerk stond de organisatie lange tijd goed en had 1e-klasser Almkerk het toch aardig moeilijk om de overwinning mee te nemen.  Uiteindelijk stond er wel 1-4 op het bord maar het gevoel van een goede pot bleef toch hangen. BZC’14 heeft voor de inhaalronde een 3-3 gelijkspel meegenomen bij SV Capelle. Op basis van bovenstaande statistieken is Sparta ’30 in mijn optiek de lichte favoriet, maar goed komende zaterdag gaan we  zien welk team de punten uiteindelijk meeneemt. Aan een gelijkspel hebben beide ploegen niet zo heel veel, want dan zak je wellicht toch wat omlaag op de ranglijst. Bij winst lonkt ook mogelijk nogplek 4 voor Sparta ’30, daar GDC de lastige uitwedstrijd tegen nummer 2 SV BLC heeft te verduren.

Kom het zaterdag weer aanschouwen, volgens teletekstpagina 704 blijft het gewoon droog dus ik zie geen reden om niet te komen kijken. Graag tot dan!