Verslag Wilhelmina’26 JO19-1 – Sparta’30 JO19-1

Een lastige uitwedstrijd stond ons te wachten vandaag. We hebben het altijd moeilijk tegen Wilhelmina’26. Iedereen was aanwezig en om 12.00uur ging de wedstrijd los.

 

En de wedstrijd ging echt los. De wedstrijd was 50 seconden oud en Ruben had de bal al achter de keeper van Wilhelmina’26 liggen.0-1. Dat was een geweldige opsteker. In de 9e minuut een afstandschot van Stijn maar de bal ging ruim naast. Na 19 minuten een doelpunt van Ruben maar wordt afgekeurd wegens  buitenspel. Een minuut later gaat Stijn alleen op de keeper van Wilhelmina’26 af maar ook nu weer ging de bal naast het doel. Zo hadden wij het betere van het spel. Wilhelmina’26 kreeg ook hun kansjes maar echt gevaarlijk niet. Een mooie aanval van ons met de bal 1x raken en het is Ruben die op fraaie wijze afrond.0-2. Daarna gingen we in de fout wat de mannen makkelijk doen. We gingen veel te hoog druk zetten en liepen telkens uit positie. Het veld werd veel te lang en vielen er gaten tussen de linies. Wilhelmina’26 die enkele razend snelle spelers hebben maakten hiet dankbaar gebruik van. In 5 minuten tijd scoorden zij 3x!!!! De laatste was uit een omstreden penalty. Zo was de ruststand 3-2 in het voordeel van Wilhelmina’26. In de rust werden de puntjes toch ff op de i gezet. Er werden duidelijke afspraken gemaakt. De 2e helft was 9 minuten oud en was het Ruben met een kans maar hun keeper wist de bal naast het doel te tikken. We kregen weer grip op de wedstrijd en werden de afspraken goed nageleefd. Een diepe bal van Koen op Stijn in de 55e minuut en deze keer bleef Stijn rustig voor hun keepen en scoorde fraai.3-3. Een idem situatie in de 57e minuut en weer is het Stijn die scoorde.3-4. Wilhelmina’26 ging meer aandringen en kwam er ruimte voor ons. Een snelle omschakeling van ons in de 65e minuut maar Ruben wist de bal niet achter hun keeper te plaatsen. In de 75e minuut is het weer Ruben die uit een onmogelijke hoek toch de bal achter de keer van Wilhelmina’26 schiet.3-5. Daarna knakte Wilhelmina’26. Een werkelijk prachtige aanval van ons in de 89e minuut en is het Rik die de bal in de verre hoek schiet.3-6. Dit deden onze vele supporters de handen op elkaar voor een applaus. Na 3 minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor de laatste keer en werd er weer een uitwedstrijd gewonnen.

 

Zo kregen we vandaag er weer 3 punten bij en hebben we ook weer een lesje geleerd.

 

John bedankt voor het vlaggen.

 

De scheidsrechter? Wat warrig met zijn beslissingen, maar ook de scheidsrechter kan een keer zijn dag niet hebben.

 

Volgende week zijn we vrij maar spelen we vriendschappelijk thuis tegen Leerdam Sport om 12.00uur.

 

Wim.