Verslag Emplina JO19-2 – Sparta’30 JO19-1

Vandaag vertrokken we om 13.30 naar Empel. Iedereen was weer fit. Stijn is met het 1e mee dus blijven er nog 13 spelers over. Willen we mee blijven doen om de bovenste plaatsen moeten we winnen.

 

De aftrap was om 15.00uur voor ons. In de 4e minuut al een kans voor ons maar de bal ging net naast. Emplina liet de bal aan ons en wachte rustig af op hun kansen. Na 10 minuten spelen was de verhouding in het veld 80%-20% in het voordeel van ons. De eerste grote kans voor ons was in de 15e minuut voor Gerton maar nu ging de bal net over. Een prachtige lob van Ruben in de 19e minuut maar weer net niet. Zo bleven wij het betere van het spel houden. We lieten de bal goed rondgaan en wachten geduldig op onze kansen. Na 25 minuten spelen is het weer Ruben door goed aangeven van Gerton maar de bal kregen we maar niet tegen het netje. In de 31e minuut een kans voor de weer geweldig spelende Dennis maar weer stond het vizier niet scherp. Nog 1 geweldige kans voor Ruben net voor rust, maar ook deze keer de bal langs de verkeerde kant van de paal. Zo was de ruststand 0-0. Een veel beter Sparta’30, maar de vele kansen werden niet benut. Een niet helemaal tevreden Sparta’30 mannen tijdens de rust. Aangegeven dat ze zo door moesten gaan met de bal rond te laten gaan en de rust blijven bewaren. De 2e helft was nauwelijks 5 minuten oud en uit een prachtige aanval bereikt Dennis Ruben en die weet nu wel de keeper van Emplina te passeren.0-1. Dat hadden de mannen net nodig. Het vertrouwen in meer goals groeide. Weer eens een mooie aanval in de 62e minuut. Nu was het Gerton die de bal bij Ruben plaats en die stuurd de keeper van Emplina met een schijnbeweging het bos in en schiet de bal tegen het netje.0-2. Een prachtige goal. Daarna kregen we nog voldoende kansen op meer. Maar het duurde tot de 80e minuut voordat we weer scoorden. Een mislukte bal van Koen komt per ongeluk bij Ruben en die weet voor de derde keer hun keeper te verschalken.0-3. De mooiste goal van Ruben is in de 88e minuut. Met 1 beweging stuurd Ruben 2 verdedigers het bos weer in en met een lob ook nog eens hun keeper.0-4. Een paar minuten later klinkt het eindsignaal zodat de eindstand 0-4 is.

 

Een dik verdiende overwinning met goed, soms met vlagen heel goed voetbal. Het was weer eens genieten van de mannen.

Zo blijven we meedoen met de eerste plaatsen.

 

Beste man van het veld? Zonder twijfel de scheidsrechter. Wat een klasbak. Niet kinderachtig, consequent, overwicht, kortom UITMUNTEND.

 

Volgende week weer een uitwedstrijd, we hebben dan van de 6 competitiewedstrijden nog maar 2x thuisgespeeld, en wel naar het lastige Wilhelmina’26.

 

Wim.