Sparta´30 / 3D Preview

Sparta´30 / 3D Preview

Speelronde 7 staat zaterdag op de kalender en ditmaal ontvangt Sparta ´30 weer een sterke tegenstander op ons sportpark.  Koploper BLC (Beatrix Lucas Combinatie, red.) uit Den Bosch komt op bezoek en dat belooft een lastige kluif te gaan worden. De Bosschenaren zijn nog ongeslagen en wonnen 5 van hun eerste 6 wedstrijden bij de start van deze competitie.  Alleen uit bij Zwaluwe bleef de teller op 0-0 steken voor de groen/gele formatie.

Voor Sparta ’30 wacht dan ook de uitdaging om voor de tweede keer dit seizoen een koploper te laten struikelen. Eerder dit seizoen kwam koploper GDC op bezoek en dat resulteerde in een 5-0 overwinning. Of het aankomende zaterdag ook zo’n hoge score wordt is nog maar de vraag.  BLC heeft namelijk pas 6 goals tegen gekregen en lijkt naast een goede aanval (20 voor) ook een goede verdediging te hebben. Maar goed onze aanvallers scoren makkelijk getuige  ook ons hoge doelsaldo voor van 16 goals mee.

Na de 3-1 nederlaag tegen runner-up ONI is het wel zaak voor Sparta ’30 om de punten in eigen huis te houden, daar de positie op de ranglijst nu iets minder is dan twee weken terug. Met een 7e stek op dit moment bivakkeren we in de brede middenmoot en een goed resultaat tegen BLC kan er mogelijk toe leiden dat we weer de aansluiting hervinden met de top-3 van dit moment. Twee concurrenten boven ons (BZC ’14 en Noad ’32) spelen tegen elkaar dus bij winst van onze ploeg gaan we zeer waarschijnlijk wel over 1 van deze twee heen.

Kortom de belangen zijn weer duidelijk voor aankomende zaterdag en trainer van Noorloos zal er weer alles aan doen om zijn jonge ploeg te prepareren voor een goed resultaat. Of dat ook gaat lukken moet u zelf maar komen aanschouwen. De aftrap is om half 3, maar komt gerust eerder voor een bakje heerlijke koffie.

Tot zaterdag weer!