Verslag OJC Rosmalen JO19-5 – Sparta’30 J019-1

We kunnen vandaag niet in de sterkste formatie spelen. Ruben, onze scorende spits is met het eerste mee. Een beloning voor zijn sterke optreden dit seizoen. Het is voor ons natuurlijk een aderlating maar voor de ontwikkeling van Ruben is dit positief natuurlijk en daar doe je het als trainer voor. JO19 is een springplank voor de selectie en als een speler een kans krijgt moet je hem dat ook geven.

Om 14.45 was de aftrap op veld 9 bij OJC. De eerste 10 minuten gebeurde er niet veel. De eerste grote kans voor ons was in de 17e minuut maar helaas ging de bal net over. De eerste kans voor OJC was in de 21e minuut en die ging er gelijk in.1-0. Na 25 minuten voetbal valt Gerton uit met een vervelende rugblessure. Dus na Ruben moeten we ook de regelmatig scorende Gerton missen. Jan, die ook nog niet fit was, moest erin en stonden we weer met 11 man. Vanuit een klutsbal komen wij in de 30e minuut op 1-1 door Stijn. Zeno gaf vlak daarna aan ook niet fit te zijn. Maar we konden niet meer wisselen en moest hij doorgaan. In de 36 minuut komen wij weer op achterstand door niet sterk verdedigen.2-1. De 2-1 is ook de ruststand. In de rust werd geprobeerd om het elftal een beetje in balans te zetten want Zeno en Jan waren niet fit maar moesten verder. De 2e helft was 4 minuten oud toen we een strafschop mee kregen. Stijn ging achter de bal staan en schiet hem beheerst binnen.2-2. OJC werd daarna sterker want zij hadden goed gezien dat er bij ons jongens bij waren die niet fit waren. In de 54e minuut komen wij weer op achterstand.3-2. Stijn komt in de 59e minuut alleen voor hun keeper maar schiet veel te gehaast ruim naast. Toch komen wij in de 63e minuut weer op gelijke hoogte. Vanuit een voorzet van Stijn schiet Koen de bal tegen het netje.3-3. Die gelijke stand konden we niet vast houden. OJC wist nog 2x te scoren in de 79 en 89e minuut zodat we met een eindstand van 5-3 het veld verlieten.

Zo was dit onze eerste competitie nederlaag. Door afwezigheid van Ruben en Gerton, onze scorende spitsen, en de niet fitte Jan en Zeno waren we te verzwakt om bij OJC te winnen.

John bedankt voor het vlaggen.

Beste man van het veld was de scheidsrechter. Zeker niet de jongste maar met zijn Arendsogen zag hij het nog heel goed van afstand.

Volgende week spelen we weer thuis tegen Zwaluw VFC om 12.00uur. Hopen dat we weer met een complete fittete selectie zijn.

Wim