Verslag Sparta’30 JO19-1 – Hedel JO19

Een heus toppertje vandaag. We staan op punten gelijk bovenaan, dus bij verlies haak je voorlopig af. Mark van Herwijnen is de scheidsrechter en die liet ons om 12.00 aftrappen. Na 1 minuut spelen kan Ruben al alleen op hun keeper af. Zijn schot kwam tegen hun keeper maar in de rebound was Gerton er als de kippen bij om af te ronden. 1-0. Een snelle omschakeling in de 4e minuut en Gerton geeft de bal mee aan Ruben en die weet met een prachtige lob hun keeper te verschalken. 2-0. Hedel was nog nauwelijks aan de bal geweest. We kregen daarna nog enkele kansjes maar het was net niet. Weer een snelle omschakeling in de 13e minuut en deze keer is het Koen die hun keeper weet te passeren. 3-0. Daarna zette Hedel hun team om en was het moeilijker voor ons om er doorheen te komen. Het ging daarna gelijk op met kansen over en weer. Maar de rust werd bereikt met een 3-0 voorsprong. Hedel kwam de 2e helft sterker uit de kleedkamer. Zij probeerden ons te overrompelen. In de 49e minuut kreeg Hedel een grote kans maar gelukkig is Olav weer sterk aanwezig. Hedel werd sterker en sterker. Gooide alles op de aanval. Het is na 53 minuten spelen dat een speler van Hedel 3 spelers van ons passeert en de bal langs de kansloze Olav schiet. 3-1. Hedel ging al alles of niets spelen. Het werd bij ons allemaal erg onrustig met veel balverlies. Maar er werd keihard gewerkt om de voorsprong te behouden. In de 73e minuut krijgen we een vrije trap tegen op randje 16. Met z’n allen werd er een muur neergezet maar toch verdween de bal in het uiterste hoekje van de goal. 3-2. Het werd echt billenknijpen toen ook nogeens Ruben een gele kaart kreeg en wij met 10 man stonden. Wat hadden we het moeilijk. In effe tijd moesten ook Zeno en Rik vervangen worden door een blessure. Maar door kunst en vliegwerk en met een formidabele Olav konden we de 3-2 over de streep trekken. Een heel moeilijke 2e helft waarin Hedel het betere van het spel had en ook een puntje verdiend had. Maar gelukkig kwam het niet zover en konden wij er weer 3 punten bij schrijven.

Na afloop lekker een kratje erbij en de muziek hard met gelukkig goeie muziek werd de overwinning gevierd ofdat we kampioen waren geworden.

John bedankt voor het vlaggen.

Mark van Herwijnen bedankt voor het fluiten. We waren het niet altijd eens met je beslissingen, maar wanneer zijn we het wel eens met de scheidsrechter?

Komende 2 weken zijn we vrij van competitievoetbal maar spelen we waarschijnlijk 12 oktober vriendschappelijk thuis om 14.30 tegen DSS’14.
Maandag 21 oktober spelen we voor de beker uit tegen Leerdam Sport om 20.00

Wim.