Sparta´30 / 3D Preview

Sparta´30 / 3D Preview

Wedstrijddag 3 staat alweer op het programma in de derde klasse D en komend weekend staat er een heuse derby op het menu. Op de thuisplaat in Andel komt namelijk koploper GDC uit Eethen op bezoek en dus wacht de Spartanen de uitdaging om de koploper te verslaan.  GDC begon de competitie met een 5-2 overwinning op streekgenoot Noad ’32 en wist vorige week ook de 3 punten mee te nemen uit Sprang-Capelle middels een 0-3 overwinning aldaar.

De ploeg van coach Edin Curic is dan ook voortvarend van start gegaan waar het in de voorgaande jaren vaak even duurde voordat GDC echt mee ging draaien in de hogere regionen van de competitie. Dus bij voorbaat wacht er een lastige klus voor de jonge ploeg van Sparta ’30. Dat vorige week de eerste 3 punten bij mocht schrijven na een uiteindelijke nog best zwaar bevochten overwinning tegen TSVV Merlijn. Met het 2-2 gelijkspel een week eerder tegen Haaften staat Sparta ’30 op dit moment op een keurige 5e plaats in de rangschikking.

Een driepunter tegen GDC kan ervoor zorgen dat de ploeg zich verder nestelt bovenin deze derde klasse, maar GDC zal er ook alles aan gelegen zijn om de 3 punten mee naar huis te nemen om zo de koppositie te handhaven. Al met al dus een mooie pot  in verschiet en dus zou ik zeggen kom deze wedstrijd dan ook live aanschouwen op ons mooie sportpark en moedig onze Spartanen aan in deze burenstrijd.

Tot zaterdag weer!