Verslag Essche Boys JO19-1 – Sparta’30 JO19-1

Met een voltallige selectie vertrokken we om 13.00 vanuit Andel naar Esch. Iedereen was eindelijk fit. De eerste competitiewedstrijd hadden we gewonnen en daar willen we vandaag graag een vervolg aangeven.

Nadat we de scheidsrechter erop geattendeerd hadden dat er nog mollenklemmen op het veld aanwezig waren, moesten die natuurlijk eerst  verwijderd worden. Maar om 14.30 klonk het eerste fluitsignaal voor de aftrap. Na 4 minuten spelen kregen we de eerste hoekschop mee. Vanuit de hoekschop van Stijn kopt Gerton de bal binnen.0-1. Daarna hielden we het initiatief. We kregen kort daarna nog enkele kansen maar werden niet verzilverd. De eerste kans voor Essche Boys was in de 20e minuut maar was een makkie voor Olav. Een geweldige kans voor Ruben in de 23e minuut maar zijn lob ging over. Een poeier van Stijn in de 26e minuut op hun keeper en die liet de bal los maar niemand van ons reageerde daar op. Zo was het eigelijk de hele 1e helft. Essche Boys liet ons aan de bal, maar wij deden er ook niet veel mee. Het was allemaal heel erg gezapig. In de 33e minuut stuurt Tim Koen weg en die werkt hem prima af.0-2. Nauwelijks 3 minuten later een mooi 3 hoekje en is het Ruben die afrond.0-3. Daarna gebeurde er niet veel meer en was de ruststand 0-3. Over de 2e helft kan ik kort zijn. Dat was van onze kant een schandalige vertoning. We geloofden het wel. Essche Boys had het beste van het spel ( maar met alle respect ) zij bakten er ook niet veel van. Het was een zeer matige ploeg waar wij met grote cijfers van hadden moeten winnen.

Zo hebben we na 2 wedstrijden een maximale score maar dat het voetballend beter moet is wel duidelijk.

De scheidsrechter, ach het was niet de jongste meer en liep niet meer dan hij nodig vond. Maar wat hij deed was goed.

Komende zaterdag hebben we al een toppertje thuis tegen medekoploper Hedel om 12.30. Dan moeten de jongens maar eens hun ware gezicht laten zien.

Wim.