Terugblik 2e seizoenshelft Sparta ’30 1

Terugblik 2e seizoenshelft Sparta ’30 1

Sparta ’30 1 zal volgend seizoen weer uitkomen in de derde klasse. De dertig punten die we na twintig wedstrijden hadden verzameld bleken op de laatste speeldag voldoende voor directe handhaving. Toch kijken we met gemengde gevoelens terug op de tweede seizoenshelft. 

Tot zes wedstrijden voor het einde keken we als stabiele middenmoter namelijk nog met een schuin oog omhoog richting plek 4. Helaas werd er uit de laatste wedstrijden geen punt meer gehaald. Soms verloren we volledig terecht zoals tegen NEO’25 thuis (0-3) en GDC uit (3-1), en soms zat het ook niet mee zoals tegen RFC thuis (0-1). Aanleiding genoeg voor een ieder om het aankomende seizoen weer te starten vanuit het besef dat wij als Sparta ’30 een ieders inzet en kwaliteiten keihard nodig hebben om onszelf te handhaven in de mooie derde klasse. 

Na de winterstop begonnen we met een nederlaag bij koploper SC Everstein: 3-2. Een spannende wedstrijd waarin we onszelf van onze beste kant lieten zien. Twee goede doelpunten van Lennard van Andel zorgden voor een 1-2 voorsprong maar na een tweede gele kaart voor Mike Rutters boog SC Everstein de wedstrijd toch nog om. 

Ook uit bij HSSC ’61 speelden we zeker niet slecht maar konden we aan een zeer goede eerste helft (0-1 ruststand door een goal van Anrico Visser), onvoldoende vervolg geven. Na een makkelijk gegeven strafschop vlak voor tijd en een doelpunt in blessuretijd verloren we daar wat geflatteerd met 3-1. 

Vervolgens pakten we toch weer punten na een overwinning op Asperen (4-2). Op basis van de tweede helft zeer verdiend. Daarna verloren we uit bij SSC’55 (3-1) die uitgerekend tegen ons na een trainerswissel een enorme vechtlust aan de dag legden. Hier hadden we moeite mee. Daarnaast ging de scheidsrechter van die middag tot drie keer toe mee in een vlagsignaal van de grensrechter van SSC’55 wat ons drie afgekeurde doelpunten opleverde. 

De volgende wedstrijden pakten we punten tegen GVV ’63 thuis (0-0) en BLC thuis (3-1) winst. Ook in de thuiswedstrijd tegen SC Everstein wisten we in een aansprekende wedstrijd met 3-0 te winnen. De wedstrijd daarna uit tegen SV Capelle pakten we een punt: 2-2. Hier had er meer in gezeten maar vergaten we onszelf in de slotfase te belonen. 

De laatste reeks wedstrijden heb ik reeds aan gerefereerd. Hier begonnen we vaak goed aan de wedstrijd maar gaven we een voorsprong te vaak en te snel uit handen. Natuurlijk waren er enkele blessures en schorsingen maar daar hadden andere teams ook mee te maken. 

Blessures

Wat wel impact had was de zware enkelblessure die Gerco Gijben opliep in de warming-up voor de wedstrijd tegen GDC. We hopen dat hij voorspoedig zal herstellen maar de verwachting is dat hij de eerste maanden van het volgende seizoen zal missen. Ook Anthony van Wijk is inmiddels geopereerd aan zijn voet. Hij zal naar verwachting wel op tijd fit zijn voor de start van het seizoen. Martijn de Graaf heeft lang last gehad van zijn rug maar dit gaat de goede kant op, ook hij hoopt weer fit aan de start te staan in augustus.

Spannend tot het eind

Feit was dat de gehele competitie enorm spannend bleef en dat er alle wedstrijden volop belangen waren voor ons en onze tegenstanders. Uiteindelijk hebben we het Sleeuwijk in hun kampioenswedstrijd nog heel lastig gemaakt. Met nog 10 minuten op de klok kregen we een goede mogelijkheid om de 2-2 te maken maar helaas viel deze niet en vloog even later de 3-1 van Sleeuwijk tegen de touwen. Na afloop bleek dat we gelukkig niet de nacompetitie in hoefden en konden we opgelucht ademhalen. 

Teruggekomen in Andel konden we met het behoud van het derde klasserschap, en natuurlijk het kampioenschap van het 2e elftal, het seizoen positief afsluiten. 

Speler van het jaar

Ook kon de Speler van het jaar bekend worden gemaakt. Ziggy Krauweel mocht deze bokaal in ontvangst nemen. Hij haalde over het hele seizoen gezien het meeste punten. Na elke officiële wedstrijd heeft elk lid van de technische staf een top 3 ingediend. De nummer 1 krijgt 3 punten voor het totaalklassement, de nummer 2 krijgt 2 punten en de nummer 3 krijgt 1 punt. Mike Rutters, Tim Verbruggen, Anrico Visser en Remco van der Heijden eindigden respectievelijk op plek 2,3,4 en 5. 

Afscheid

Afscheid namen we van Tim Verbruggen en Mike van Heukelum. Beiden hebben er de voorkeur aan gegeven om in een lager elftal te gaan spelen. Dit is een aderlating voor het eerste elftal. Tim en Mike hebben de laatste jaren een belangrijke inbreng gehad. Gelukkig zijn er afgelopen jaar ook veel jonge spelers doorgestroomd die hierdoor weer meer kans op speeltijd zullen krijgen. Mike en Tim nogmaals dank voor al jullie inzet. 

Bedankt

Ook Rob van Herwijnen en Edwin Kant hebben afscheid genomen en zullen volgend seizoen niet terugkeren in de technische staf. Ik wil hen en alle andere mensen binnen de vereniging bedanken die op wat voor manier dan ook hebben bijgedragen aan het eerste elftal. Ik hoop dat er steeds weer mensen blijven opstaan die zich in willen zetten voor onze vereniging.

Wij beginnen op 6 augustus weer met trainen.

Voor nu wens ik iedereen een fijne vakantieperiode toe. 

Sportieve groet,

Mark van Noorloos

Trainer Sparta ’30 1