Sparta’30 JO17-1 – Hedel JO17-1

En dan is het zo ver. De topper tegen de nr.2 Hedel. Hedel moest winnen want zij stonden 2 punten onder ons. Wij mochten niet verliezen want anders hadden we het zelf niet meer in de hand. Dus een echte topper. Iedereen was er, alleen Zeno was vd week ziek geweest en was nog niet 100% fit. Roy van Bommel maakte het team weer helemaal compleet. Scheidsrechter was Martijn van den Berg.

 

Om 12.00uur liet Martijn de bal rollen. Hedel nam direct het initiatief. Al snel blijkt dat het een lastige tegenstander zou worden. Ook Hedel zette hoog druk op ons zodat we niet of nauwelijks van achteruit een aanval konden opbouwen. De  beste kansen waren voor Hedel. Een goed voetballend team met veel handige, slimme voetballers. De eerste 10 minuten moest Olav meerdere keren zijn klasse laten zien. En Sparta’30? We waren onzeker en hadden veel balverlies. De spanning? Na 17 minuten komt Hedel op voorsprong. We gaven Hedel veel teveel ruimte en hiervan profiteerde zij en komen verdiend op 0-1. Na de 0-1 bleef Hedel de bovenliggende partij. Bij hetzelfde euvel in de 22e minuut en door niet goed ingrijpen komt Hedel op een verdiende 0-2 voorsprong. Of daarna het besef kwam bij Sparta’30 dat ze uit een ander vaatje moesten tappen, of dat de spanning er af viel na de 0-2 we kwamen daarna beter in de wedstrijd. In de 25e minuut is het Gerton die vanuit een pass van Ruben de bal achter de keeper van Hedel schiet.1-2. Daarna groeiden we in de wedstrijd. Het is Koen die in de 28e minuut een prachtige pass geeft op Ruben en die weet de keeper van Hedel voor de 2e keer te passeren.2-2. Dit was tevens de ruststand.

In de rust worden de puntjes op de i gezet. 2 minuten na rust krijgt Gerton een geweldige kans maar glijd de bal net naast. Een prachtige stift van Ruben in de 49e minuut en de bal beland op de lat. Sparta’30 had de 2e helft de touwtjes in handen. Dit werd in de 52e minuut beloond. Een prachtige pass van Stijn op Ruben en die laatste verschalkt hun keeper met een sublieme lob.3-2. Hedel probeerde terug te komen in de wedstrijd maar nu werd er wel geknokt door Sparta’30. Hedel  kreeg enkele goede kansen maar onze Olav is in bloedvorm. Met enkele geweldige reddingen voorkwam hij de 3-3. Het duurde tot de 71e minuut voordat we meer afstand namen van Hedel. We kregen een vrije trap mee en het is Rik die de bal  bij Stijn plaatst en die schiet de bal onder hun keeper door.4-2. Daarna knakte Hedel. Een geweldige solo van Ruben in de 79e minuut en hij schiet de bal formidabel binnen.5-2. Na 84 minuten vind Martijn het ook welletjes en klinkt zijn laatste fluitsignaal.

 

Een moeilijke start en toch nog knap terug komen. De jongens hebben vandaag weer keihard moeten werken. En gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Klasse mannen.

 

Een schaduw over de wedstrijd was de blessure van Menno. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat hij 2 breuken in zijn oogkast had opgelopen tijdens een botsing. Maandag moet hij terugkomen in het ziekenhuis en wordt hij nader onderzocht. Een operatie  wordt niet uitgesloten.

STERKTE EN BETERSCHAP MENNO NAMENS HET HELE TEAM EN BEGELEIDING.

 

Volgende week spelen we om 14.00uur uit tegen Buren.

 

John bedankt voor het vlaggen.

 

Martijn bedankt voor het fluiten. Je krijgt ook de complimenten van de tegenstander. Het was super.

 

Wim.