Verslag MEC’07 JO17-1 – Sparta’30 JO17-1

 

Eindelijk weer competitievoetbal. Vorige week vrij ivm Koningsdag en de week daarvoor hebben we geoefend tegen 1e klasser Sleeuwijk JO17-1. Dat was een leuke/nuttige wedstrijd. We waren niet compleet ivm vakantie en blessure’s. Met Roy van Bommel en Ryan vd Werff erbij konden we heel goed stand houden. De wedstrijd duurde 4 minuten te lang. Met een 2-1 voorsprong en met nog 4 minuten te spelen kreeg Sleeuwijk nog hoekschoppen mee en wisten hier uit 2x te scoren. Zodoende verloren we de wedstrijd nipt met 2-3. We waren zeker gelijk aan Sleeuwijk maar wisten onze vele kansen niet te verzilveren.

 

Vandaag een ander verhaal. Met nog 4 finales te spelen moesten we uit naar MEC’07 uit Maurik. Vorig jaar hadden we daar ook al veel moeite mee, dus de jongens goed gewaarschuwd. Stijn was met vakantie en Zeno gelukkig weer fit. Roy van Bommel en Ryan vd Werff maakten het team weer compleet.

 

De aftrap was om 14.30 voor MEC’07.  Na 6 minuten spelen de 1e grote kans voor ons en het is Gerton die de paal raakt. Daarna ging het gelijk op met ook enkele kleine kansjes voor MEC’07. Bij een snelle omschakeling van ons in de 16e minuut en het is Ruben die de bal recht in de handen van hun keeper schiet. Maar we kwamen niet goed in de wedstrijd. MEC’07 zat er bovenop en gaven ons niet de kans om het spelletje te spelen wat we graag doen. Toch komen we op voorsprong in de 25e minuut. Na weer een snelle omschakeling is het Ruben die de bal breed ligt op de goed meegelopen Saymon en die tikt de bal binnen.0-1. Daarna ging het weer gelijk op en werd de rust bereikt met een 0-1 voorsprong. In de rust werd Saymon gewisseld voor Ryan vd Werff. De 2e helft was nauwelijks 3 minuten oud en we kregen een hoekschop mee. Van uit die hoekschop kopte Rik op de paal. MEC’07 nam daarna het initiatief. Ze drukten ons steeds verder naar achteren maar echt grote kansen kregen ze niet omdat onze verdediging met Olav in een hoofdrol goed stond. Maar wat hadden we het moeilijk. MEC’07 kon vrijuit voetballen en bij ons lag er toch de druk dat we niet mochten verliezen. Er moest deze keer hard gewerkt worden. Steeds bij balbezit van ons doken ze er op. We kregen geen kans om te voetballen. MEC’07 verdiende een doelpunt. Had het betere van het spel. Met nog 6 minuten op de klok ging MEC’07 alles of niets spelen. En ja, dan komt er ruimte. Hier weten we in de 79e minuut van te profiteren als MEC’07 te veel man voor de bal heeft. Het is Gerton die uit een prachtige pass van Koen de bevrijdende 0-2 binnen schiet. MEC’07 bleef aandringen en in de 82e minuut  bij weer een snelle omschakeling van ons geeft Rik de bal in 1x door op Ruben en hij weet de keeper te passeren.0-3. Direct daarna floot de scheidsrechter voor het einde. Zodoende haalde we gelukkig het potje uit. De uitslag was geflatteerd maar wie maalt daarom?

 

Nu nog 3 finales. Volgende week spelen we thuis tegen nr.2 Hedel om 12.00uur. Hedel staat 2 punten onder ons dus bij winst doen we heel goede zaken. We rekenen op steun van vele supporters.

 

Roy van Bommel en Ryan vd Werff weer bedankt.

 

Als laatste de scheidsrechter. Een vriendelijke, goedlachse man die ook zijn best heeft gedaan. We waren het er niet altijd mee eens, maar wanneer wel?

 

Wim.