Sparta’30 JO17-1 – Asperen JO17-1

Na weer 14 dagen vrij te zijn geweest van competitieverplichtingen hebben we vandaag weer een competitiewedstrijd. Vorige week hebben verschillende jongens met andere elftallen meegedaan. De week daarvoor hebben we vriendschappelijk gespeeld tegen NOAD’32 JO19-1. Dat was een leuke, sportieve wedstrijd. We verloren verdiend met 1-5. De jongens hadden hard gewerkt en hun best gedaan maar het verschil tussen JO17-1 en JO19-1 was vooral fysiek te groot.

 

Zoals gezegd vandaag een competitiewedstrijd en wel tegen Asperen JO17-1. In de najaarscompetitie hebben we ternauwernood 2-2 gespeeld thuis. Oftewel een lastige tegenstander. Zeno is nog geblesseerd en de rest gelukkig topfit. Roy van Bommel was weer bereid om met ons mee te doen nadat hij om 09.00uur al een wedstrijd heeft gespeeld.

Scheidsrechter vandaag was onze eigen Paul vd Wiel die nog even tijd over had om ons te fluiten.

 

De aftrap was om 12.00uur voor Asperen. De eerste kans was al na 2 minuten voor ons maar de bal ging ver naast. Na 6 minuten spelen komen we op voorsprong vanuit een vrije trap en het is Gerton die de bal het laatste tikje geeft.1-0. Daarna ging de wedstrijd gelijk op. Asperen kreeg ook goede kansen maar weer is Olav in een bloedvorm. Tot de 35e minuut ging het gelijk op met kansen over en weer. Een prachtige aanval van ons in de 36e minuut en het is Koen die een voorzet geeft op Gerton en die laatste loopt de bal binnen.2-0. Nauwelijks 3 minuten later krijgen we een penalty mee door een handsbal van Asperen. Het is Ruben die achter de bal gaat staan en hij stuurt de keeper de verkeerde hoek in.3-0. Dit was ook de ruststand. In de rust werd Ryan gewisseld en gaat Roy op zijn plaats spelen. 1 minuut na rust al een grote kans voor ons maar Stijn schiet recht op de keeper. In de 47e minuut weer eens een mooie aanval van ons en het is weer Koen die Gerton bediend en Gerton schiet zijn 3e doelpunt binnen.4-0. Daarna ging de wedstrijd weer gelijk op. Asperen was zeker niet ongevaarlijk maar telkens was Olav een sta in de weg. De beste kans voor Asperen was in de 62e minuut maar weer weet Olav formidabel de bal uit het kruis te tikken. Klasse gekeept. Vijf minuten later een snelle omschakeling van ons en Ruben weet hun keeper te verschalken.5-0. Asperen weet in de 73e minuut nog te scoren door een slippertje achterin.5-1. In de laatste 5 minuten krijgen wij nog 2 100% kansen maar de pijp was leeg zodat de 5-1 de eindstand is.

 

Zo staan we weer op kop met 2 punten los. Nog 4 finales te spelen. De komende 2 weken weer geen competitieverplichtingen maar spelen we 20 april vriendschappelijk uit tegen Wilhelmina’26 JO19-1.

 

Roy van Bommel bedankt voor het mee spelen.

 

Paul weer eens bedankt voor het fluiten. Zoals we gewend zijn weer foutloos en fijn te horen dat jij er ook van loopt te genieten.

 

Wim.