Sparta´30 / 3D Preview

Sparta´30 / 3D Preview

De lente is aangebroken. Na een weekje geen voetbal in verband met de vele neerslag die het veld in Vuren had verpest, lijkt het erop dat er zaterdag wel gewoon gevoetbald gaat worden op de thuisplaat in Andel. Voor komende zaterdag staat er een mooi affiche op het menu met de wedstrijd Sparta ’30 tegen SC Everstein, de nummer 6 tegen de nummer 2 uit de derde klasse 3D.

SC Everstein kwam vorig weekend wel in actie tegen HSSC ’61 uit Hei en Boeicop en ging verrassend met 1-0 onderuit bij de nummer 4 uit de competitie. Hierdoor heeft de ploeg uit Everdingen nu een achterstand van 6 verliespunten ten opzichte van koploper Sleeuwijk dat de punten blijft pakken. De gasten uit Everdingen zullen dan ook gebrand zijn om het deksel niet wederom op de neus te krijgen want dan zou het beslissende gaatje wel eens dit weekend door Sleeuwijk geslagen kunnen worden.

Sparta ’30 zal op zijn beurt gebrand zijn op een overwinning mede omdat het aan de uitwedstrijd (19 januari van dit jaar) een wat wrange nasmaak overhield. Na een uitstekende eerste helft  tegen de toen nog koploper van 3D stond het slechts 0-1 in het voordeel van de Andelnaren. Kort na rust kwam SC Everstein op gelijke hoogte. Niet veel later draaide de score naar 1-2 door een geweldig schot van Lennard van Andel. Een tweede gele kaart van Mike Rutters, zorgde ervoor dat de wedstrijd alsnog kantelde naar een 3-2 overwinning voor de gastheren.

Voor zaterdag is te hopen dat het scoreverloop anders zal verlopen. De laatste thuiswedstrijd van Sparta ’30 eindigde in een 1-3 overwinning tegen SV BLC. Dus een nieuwe overwinning kan ervoor zorgen dat de goede thuisbalans na de winterstop intact blijft. Bovendien kan er mogelijk een plaatsje geklommen worden, daar Neo  ’25 (de huidige nummer 5) thuis SV Capelle  (de huidige nummer 3) op bezoek krijgt.

Bovendien telt deze wedstrijd mee voor de derde periode waar Sparta ’30 op dit moment de derde plaats bezet. Zoals genoemd zal SC Everstein echter ook niet zomaar de punten cadeau doen, want dan lijken de kansen op rechtstreekse promotie middels een kampioenschap wel verkeken.

Kortom een boeiend affiche waar u zeker van harte voor bent uitgenodigd om dit te komen aanschouwen.

Tot zaterdag!