DSC JO17-2 – Sparta’30 JO17-1

Vandaag hebben we een ex 2e klasser als tegenstander nl. DSC uit Kerkdriel. We waren vandaag niet compleet want Zeno heeft een liesblessure en Ruben nog teveel last van zijn hamstring. Gelukkig waren Roy van Bommel en Ryan vd Werff uit de JO17-2 bereid om met ons mee te doen. Dus konden we toch nog met 12 man om 13.45  vertrekken naar Kerkdriel.

 

Met de stormachtige wind dwars op het veld mocht DSC om 15.15uur aftrappen. De eerste minuten waren voor DSC die probeerden ons te overrompelen. Zij kregen ook in de 4e minuut een goede kans maar gelukkig was Olav optijd wakker. Na 7 minuten spelen krijgen wij onze eerste kans en is het Gerton die de paal raakt. Daarna ging de wedstrijd gelijk op. DSC was een fysiek sterk team. Een moeilijk bestrijdbaar team. Contineu spelend met de lange bal op hun lange spitsen. We hadden het daar maar moeilijk mee. We konden niet goed in ons ritme komen. Dit kwam ook omdat wij bij elk duel een  vrije trap tegen kregen en hun vlagger ook een losse pols had vandaag. Na 27 minuten spelen kregen wij voor de eerste keer een vrije trap mee en is het Gerton die net naast kopt. Daarna gebeurde er niet echt veel en is de 0-0 de ruststand. De 2e helft gingen we met 3 spitsen voetballen en de afspraak om sneller een linie over te slaan om sneller bij de spitsen te komen. De eerste grote kans in de 2e helft is voor DSC maar het is Olav die redding brengt. Olav die al een geruime tijd geweldig staat te keepen en dat mag ook weleens gezegt worden. Daarna krijgen wij een periode dat wij het betere van het spel hadden. Na 51minuten spelen een schot van Gerton en die gaat net naast. Dan is er in de 54e minuut een schot van Dennis en komt de bal via de keeper van DSC bij Gerton en nu schiet hij de bal  wel achter hun keeper.0-1. Daarna werd het wat grimmiger. We kregen nog steeds vanuit duels de vrije trap tegen. In de 54e minuut gaat Roy iets te fel door en slaat zijn tegenstander meerdere keren naar Roy. De scheidsrechter geeft Roy een gele kaart en kan 10 minuten aan de kant. Zijn tegenstander die zeker rood had moeten krijgen kreeg zelfs geen gele kaart. Zo stonden we met10 man. We kregen in de 63e minuut weer een vrije trap tegen en wist DSC te scoren.1-1. Maar we bleven knokken voor elke meter. We wilden winnen, moesten winnen. Een mooie aanval in de 68e minuut en is het Dennis die de bal binnen schiet.1-2. Dan zijn er nog 12 minuten te spelen. DSC gaat met 4 spitsen voetballen en gaat Gerton die vandaag vele kilometers gelopen heeft de verdediging assisteren. We stonden de laatse 12 minuten met de rug tegen de muur maar door keihard werken konden we de voorsprong vasthouden. Dan na 4 minuten extra tijd fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en hebben wij zwaar bevochten de 3 punten te pakken.

 

Een compliment voor de jongens. Het was heel moeilijk te winnen daar maar hebben door teambuilding gewonnen vandaag.

 

De scheidsrechter? Tja… laten we het er maar ophouden dat hij zijn dag niet had.

 

Volgende week spelen we de volgende finale thuis tegen mede concurrent ASH om 12.00uur

 

Wim.