Sparta’30 JO17-1 – Teisterbanders JO17-1

Na 2 weken geen competitiewedstrijden is het vandaag weer zover. Niet dat we 2 weken niets gedaan hebben. Zaterdag 23 februari hebben we vriendschappelijk gespeeld tegen 2e klasser Nivo-Sparta. Dat was van onze kant geen beste wedstrijd. We geloofden het allemaal wel en verloren verdiend met 0-4. Scheidsrechter was Gherardo Sterrenburg waar onze dank hiervoor. Zaterdag 2 maart hebben we vriendschappelijk gevoetbald tegen GDC JO19-1.  Volgend seizoen gaan we allemaal over naar 019 dus maar alvast oefenen tegen zo’n tegenstander. De wedstrijd ging gelijk op maar toch wist GDC met 3-4 aan het langste eind te trekken. Scheidsrechter daarbij was onze Paul vd Wiel waar ook onze dank voor.

 

Vandaag is de tegenstander Teisterbanders JO17-1. In de najaarscompetitie verloren we uit met 4-3. Nadat we daar met 1-3 voor kwamen gebeurde er daar van alles zodat we alsnog met 4-3 verloren. Dus wilden we revanche nemen vandaag. De wedstrijd staat onder leiding van Hans Groenberg. Ruben is nog geblesseerd, maar is weer zover hersteld dat hij vandaag kan vlaggen.

 

De aftrap is om 12.00uur voor Teisterbanders. In de 4e minuut krijgen we een hoekschop mee en knalde Rik de bal tegen de paal. Na 6 minuten spelen een aanval van Teisterbanders en wordt het 0-1 door weer veel te slap het duel aan te gaan. Wij namen daarna weer het initiatief. We waren voetballend veel en veel beter dan Teisterbanders. We kregen de ene na de andere kans maar kregen de bal niet in het doel. En dan eindelijk in de 36e minuut worden we beloond met een doelpunt. Vanuit een prachtige aanval is het Gerton die de bal binnen schiet. 1-1. We kregen goede kansen op meer maar de 1-1 zou de ruststand worden. De 2e helft begonnen we veel agressiever  door direct de tegenstander onder te  druk zetten. Een aanval uit het boekje in de 41e minuut en het is Stijn die vanuit een pass van Rik de 2-1  binnen tikt. Weer eens een mooie aanval in de 53e minuut en nu is het Koen die de bal scherp voor het doel geeft en weer Stijn die de bal in het doel tikt.3-1. Teisterbanders kwam er niet meer aan te pas. Een snelle omschakeling van ons en Koen wordt diepgestuurd en hij geeft een perfecte voorzet op de goed meelopende Stijn en is het een koud kunstje om de bal achter hun keeper te schieten.4-1. Een geweldige omschakeling. Na 70 minuten spelen krijgt Teisterbanders een hoekschop mee en weten zij de 4-2 te maken. Maar we bleven doorgaan met waar we mee bezig waren. Teisterbanders fel op hun huid zitten. Door fel op hun huid te zitten heeft Teisterbanders in de 74e minuut balverlies en is het Stijn die het met een afstandschot probeerd en de bal  vlak naast de paal in het doel schiet.5-2. We bleven hongerig en wilden meer. Vlak voor tijd krijgen we nog een vrije trap mee en het is Rik die de bal in de kruising plaatst.6-2. Na 80 minuten vind Hans het ook welletjes en kunnen wij er weer 3 punten bijschrijven.

 

Een dik verdiende overwinning. Ik blijf het zeggen dat er nog zoveel rek zit in dit team. Maar het gevaar blijft zitten in het gemakzucht van, het komt allemaal wel aanwaaien, en daar moeten we bovenop zitten. We staan momenteel bovenaan met 9 punten uit 3 wedstrijden, en hebben 23 keerd gescoord en 3 doelpunten tegen. En daar kunnen we trots op zijn.

 

Volgende week gaan we naar DSC in Kerkdriel en gaan daar de volgende finale spelen om 15.15uur.

 

Hans Groenenberg nogmaals bedankt voor het fluiten. Je was bang dat je het niet kon bijbenen, maar wij voetballen niet met lange ballen. Dus je hoeft niet meer bang te zijn om ons te fluiten en is het voor herhaling vatbaar 😉

Wim.