Sparta´30 / 3D Preview

Sparta´30 / 3D Preview

Na een weekje geen voetbal in verband met het carnaval, staat er zaterdag weer een thuiswedstrijd op het menu. SV BLC uit Oeteldonk (Den Bosch, red.) komt zaterdag naar Andel om de punten weg te kapen. Of dat ook gaat lukken is natuurlijk nog maar de vraag.

Aan de eerdere ontmoeting dit seizoen hebben de Spartanen nog een goede herinnering.  Op zaterdag 20 oktober werd er met maar liefst 2-6 gewonnen.  Goudhaantje Anrico Visser scoorde die middag maar liefst 4x, al had de wedstrijd ook nog kunnen kantelen want bij een 2-3 voorsprong voorkwam keeper de Graaf de gelijkmaker van BLC.

Op voorhand dus zeker geen gewonnen wedstrijd voor Sparta ’30, dat na 17 speelrondes op een 7e plaats in de rangschikking staat van de derde klasse 3D. De gasten staan op plek 10 en hebben slechts 4 punten minder. Dit zet dan ook het belang van winst voor beide ploegen wel duidelijk op de kaart. Als Sparta ’30 verliest gaat het wegzakken richting de degradatiestreep. Bij winst wordt deze concurrent echter op 7 punten gezet en kunnen de geel-zwarten zich iets veiliger wanen.

Voor het carnavalsweekend pakten beide ploegen een punt, dat deden overigens nog meer ploegen want er waren toen maar liefst 5 gelijke spelen in dezelfde speelronde. De verschillen blijven hierdoor klein en het is dan ook zaak om een paar goede wedstrijden neer te zetten en de punten te gaan pakken. De wedstrijd tegen BLC kan wellicht als katalysator dienen om het vliegwiel in gang te gaan zetten voor een mooi eindspurt van dit seizoen. Voor de winterstop leidde de overwinning uit bij BLC ook tot een goede reeks, dus mogelijk geschiedt dit weer.

Kom dus zaterdag uw cluppie aanmoedigen, zodat de 3 punten op het sportpark in Andel blijven.

Graag tot dan!