Verslag Sparta’30 JO17-1 – Beesd JO17-1

De 2e wedstrijd in de voorjaarscompetitie is thuis tegen Beesd. Vorige week heb ik al vermeld dat we tegen Beesd nog wat goed te maken hebben. Iedereen is fit dus we kunnen er volle bak tegenaan.

 

De eerste indruk van de warming-up was niet geweldig. Geen scherpte, geen concentratie oftewel het was allemaal maar erg slap.

Dan probeer je de jongens toch nog scherp te krijgen voor de wedstrijd.

 

De aftrap was om 12.15uur onder leiding van Martijn van den Berg. De eerste minuten gebeurde er niet veel. Het eerste schot van ons was in

de 4e minuut van Stijn maar de bal ging hoog over. Maar zoals ik het al vermoede er was niet de juiste instelling. Totaal geen beweging zonder bal en geen concentratie. Zo kwam Beesd beter in de wedstrijd en kregen ook enkele goede kansen. In de 13e minuut geeft Stijn een prachtige pass op Ruben en die schiet de bal binnenkant voet achter hun keeper.1-0. Daarna was het weer erg rommelig. Veel lopen met de bal en veel foute passes. Dit duurde tot de 30e minuut. In de 33e minuut is er dan eindelijk een vloeiende aanval en het is weer Ruben die met een geweldige lob de bal voor de 2e keer achter hun keeper plaatst.2-0. Deze stand houden we vol tot de rust.

In de rust worden de puntjes op de i gezet. Met een paar omzettingen kan de 2e helft beginnen. We begonnen de 2e helft veel agressiever en het is Gerton die in de 48e minuut de bal binnen schiet.3-0. We kregen daarna nog voldoende kansen op meer maar de bal ging net over of naast. Na 71 minuten spelen krijgt Beesd een vrije trap mee en weten de bal in 2e instantie achter Olav te schieten.3-1. Nauwelijks 1 minuut later is er een geweldige afstandschot van Rik en de bal komt snoeihard tegen het netje.4-1. Een mooie aanval in de 76e minuut en het is Gerton die zijn 2e doelpunt mee pikt.5-1. Door goed doorgaan van Saymon in de 78e minuut komt de bal bij Rik en ook hij weet zijn 2e doelpunt te scoren.6-1. Precies na 80 minuten maakt Martijn er een einde aan en hebben we weer 3 punten te pakken.

 

Een wedstrijd die we niet goed begonnen, maar gelukkig wel goed eindigde. We moeten leren dat we een wedstrijd altijd met 100% inzet moeten beginnen. Wat wel heel positief is in vergelijking met vorig seizoen dat we de 2e helft wel doordrukken. Vorige week 6 doelpunten de 2e helft en vandaag 4 doelpunten de 2e helft. Klasse mannen.

 

Martijn bedankt weer. Je moet het maar willen 2 wedstrijden achter elkaar fluiten. Het was foutloos.

Wim.