Verslag Theole JO17-2 – Sparta’30 JO17-1

De eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie was direct een tegenstander die uit de 2e klas kwam. Dus verwachten we een lastige tegenstander. Komt ook nog eens bij kijken dat we van de week 6 zieken hadden. Jan en Saymon waren nog niet beter. De rest was er gelukkig,al waren ze niet topfit. Roy van Bommel van de JO17-2 kon met ons mee doen omdat ze vrij waren zodat we met 11 spelers op pad konden naar Theole (Tiel).

 

Op veld 3 met de stormachtige wind dwars op het veld mochten wij om 15.00uur aftrappen. Het was even aftasten maar al snel namen we het initiatief. De eerste kans was in de 5e minuut en het is Stijn die de bal binnen tikt.0-1. Na de aftrap van Theole zetten we direct druk naar voren en komen we weer in balbezit en het is Ruben die in de 6e minuut de 0-2 binnen schiet. Wat een weelde. Theole was overrompeld. Zei kwamen daarna wel wat beter in de wedstrijd, maar wij waren de bovenliggende partij. Een prachtige aanval van ons in de 13e minuut met de bal 1 keer raken en het is Stijn die de bal snoeihard achter de keeper van Theole schiet.0-3. Daarna namen we gas terug wat niet de bedoeling was. Theole kreeg enkele kansjes en probeerden het initiatief te pakken. Maar echt gevaarlijk werden ze niet. Na 35 minuten spelen pakten we de draad weer op van de eerste 13 minuten. Direct druk op de bal en Theole bij de strot pakken. Dit werd beloond in de 37eminuut met een doelpunt door Stijn. 0-4. Nauwelijks 2 minuten later is het Gerton die door goed doorgaan de bal in de hoek plaatst.0-5.

Dit was tevens de ruststand. In de rust toch aangegeven dat ze scherp moeten blijven en vol gas moeten doorgaan in de 2e helft. Dit was niet tegen dovemansoren gezegt. We kregen een wervelend Sparta’30 te zien in de 2e helft. Theole kreeg niet de kans om in de wedstrijd te komen. Ze wisten niet wat hen overkwam. De ene aanval was mooier dan de andere en met prachtige doelpunten. De einduitslag werd 0-11 door doelpunten in de 2e helft van 2x Koen, 2x Stijn, Menno, en Ruben.

 

Wat een resultaat tegen een ex 2e klasser. De jongens zijn tot veel in staat, veel meer dan ze beseffen. Maar het gemakzucht sluipt er zo makkelijk in en daar moeten we voor waken.

 

Volgende week spelen we thuis tegen Beesd om 12.00uur. Een tegenstander waar we in de najaarscompetitie uit met 2-1 verloren. Een wedstrijd waarin wij veel beter waren maar dachten, ach het komt allemaal wel goed, maar dat kwam het niet.

Dus reden genoeg om er vol op te klappen.

 

Roy van Bommel nogmaals bedankt dat je met ons mee wilde doen.

 

O ja de scheidsrechter…….prima gefloten en hij liep te te genieten van ons spel.

 

Wim.