Sparta´30 / 3D Preview

Als de regen niet te veel het veld onbespeelbaar maakt voor aanstaande zaterdag, dan staat de eerste thuiswedstrijd van 2019 voor Sparta ´30 1 op het menu.  Aankomende zaterdag komt de zwarte-witte brigade van Asperen op bezoek in Andel.  In de eerste ontmoeting in de allereerste speelronde van dit seizoen eindigde dit treffen in een 1-1 gelijkspel, waar er op basis van het spelbeeld meer in had gezeten voor Sparta ’30 1. Asperen was in deze wedstrijd dodelijk effectief door de enige kans in een goal om te zetten en Lennard van Andel was de man aan Andelse kant die de 1-1 produceerde. Een gemiste penalty van Anthony van Wijk zorgde er voor dat de match uiteindelijk in een puntendeling eindigde. 

Ondertussen zijn beide ploegen 13 wedstrijden verder en staat Sparta ’30 op een keurige 7e plaats op de ranglijst en staat Asperen in de gevarenzone op de een na laatste plek. Het puntenverschil tussen beide ploegen is slechts 8 punten, dus een overwinning op Asperen zou ervoor zorgen dat Sparta ’30 in ieder geval een groter gat slaat naar de onderste regionen van de ranglijst.

Na de winterstop zijn er helaas nog geen punten gepakt. Tegen SC Everstein ging het lange tijd goed, maar werd de man minder situatie na de rode kaart van Mike Rutters goed uitgespeeld door de ploeg uit Everdingen (3-2 winst) en vorige week leek de ploeg ook goed op weg naar een overwinning (rust stand 1-0), maar was het HSSC ’61 dat na de rust de wedstrijd draaide naar 3-1. Hierdoor is de aansluiting met de subtop een beetje weg en een overwinning zou er mogelijk voor kunnen zorgen dat deze weer hervonden wordt.

Tegenstander Asperen is de 2e helft van het seizoen ook nog niet florissant begonnen. In de eerste wedstrijd na de winterstop werd er verloren bij SCC ’55 met 2-1. En vorige week werd er op de thuisplaat met dezelfde cijfers verloren van koploper Sleeuwijk, al leek een stunt toen heel even in de maak.  Kortom beide ploegen kunnen een opsteker dan ook wel gebruiken en het beloofd dan ook een mooie affiche te worden aanstaande zaterdag in Andel.

Kom dus gezellig kijken en een tip neem een paraplu mocht het onverhoopt gaan regenen!

Tot zaterdag