Terugblik eerste seizoenshelft Sparta ’30 1

Terugblik eerste seizoenshelft Sparta ’30 1

Het seizoen 2018-2019 is ongeveer op de helft. Een seizoen waarbij er nogal wat veranderingen plaats hebben gevonden rondom ons eerste elftal.

Een compleet nieuwe staf, een aantal spelers die doorkomen uit de jeugd en een nieuwe competitie met wat andere tegenstanders.

Op 7 augustus, toen half Andel nog op vakantie was of aan de maas lag, begonnen we met de voorbereiding. Deze verliep naar wens, al waren de resultaten nog niet goed. Pas in de laatste bekerwedstrijd uit bij Rhelico pakten we onze eerste overwinning. Veel jonge spelers maakten hun eerste minuten in het eerste elftal en vanzelfsprekend moest iedereen even wennen aan de nieuwe situatie.

In de eerste competitiewedstrijd uit bij Asperen waren we eigenlijk de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Helaas vergaten we onszelf te belonen voor een redelijke wedstrijd en bleven we steken op 1-1. Op dat moment een telleurstelling maar tegelijkertijd een bevestiging dat we qua niveau de goede kant op gingen.

Na nog een gelijkspel (1-1) thuis tegen SSC’55 pakten we bij Haaften een fraaie overwinning door maar liefst met 1-6 te winnen. Dit hebben we goed gevierd en het gaf de ploeg het vertrouwen dat nodig was. Ondanks een nederlaag thuis tegen Sleeuwijk, begonnen we steeds meer punten te pakken. We wonnen achtereenvolgens van BLC (2-6) en Vuren (2-0). De week erna in Gameren stonden we klaar om de wedstrijd te starten maar kwam de scheidsrechter niet opdagen. Vervelend, maar gelukkig pakten we daar een week later alsnog de drie punten (0-2). Die avond gingen we gezellig met elkaar naar Breda en ik hoef niet uit te leggen dat het bier nog wat lekkerder smaakte met drie punten in de achterzak.

Na een spectaculair gelijkspel tegen HSSC’61, waarbij we in blessuretijd gelijk maakten (3-3), wonnen we thuis ook van buurman GDC (3-1). Tegen RFC speelden we wat ongelukkig gelijk (2-2), dat was een telleurstelling. We vergaten zelf de wedstrijd in het slot te gooien en kregen vlak voor tijd nog een goal tegen.

Daarna stokte onze goede reeks met nederlagen uit bij Neo’25 en thuis tegen SV Capelle. Op dit moment staan we op de vijfde plaatst in de competitie.

Het is nu zaak om na de winterstop de draad weer op te pakken en de komende wedstrijden weer punten te gaan pakken. Dat zal zeker niet vanzelf gaan en daar zullen we keihard voor moeten werken.

De trainingsopkomst van de spelers is zeer goed te noemen. Iets dat we aan het begin van het seizoen ook met elkaar hebben afgesproken. Gezamenlijk hebben we de doelstelling voor dit seizoen bepaald en met elkaar afgesproken wat we daarbij van elkaar verwachten op verschillende gebieden.

  • Steeds zijn we bezig om dingen te verbeteren. Voetballend, maar ook in de organisatie rondom het team. Dat is ook nodig om elkaar te stimuleren een steeds hoger niveau te bereiken. Maar het begint met de kwaliteiten en mentaliteitvan de spelersgroep. Dit is uiteindelijk het meest bepalend voor het resultaat. Daarbij verwachten we ook van elkaar dat we onze kwaliteiten proberen door te ontwikkelen en zo maximaal mogelijk inzetten voor het team.

Het is mooi om te zien dat de oudere spelers de jongere jongens hierin ook proberen te sturen. Anderzijds mogen we ook trots zijn op onze jonge spelers die dit seizoen al hun debuut hebben gemaakt in het eerste elftal: Max van Bommel, Frank Verbruggen, Rody Meerburg, ZionKrauweel, Twan Pelle en Jarno Vos.

Derk Groenenberg, die vorig seizoen al debuteerde, scoorde zijn eerste competitiegoal(tegen GDC) evenals Jarno Vos (tegen Sleeuwijk)en Frank Verbruggen (tegen SV Capelle).

Inmiddels hebben we ook drie wedstrijden gespeeld met het O23 team. Ook de tweede seizoenshelft proberen we weer een paar wedstrijden te organiseren. Jonge spelers hebben tijd nodig om te wennen aan het niveau van seniorenvoetbal en wat dat betreft zijn deze wedstrijden erg belangrijk.

De samenwerking met het 2e elftal verloopt prettig. Het is belangrijk om elkaar te steunen waar nodig en het is mooi om te zien dat het 2eelftal op dit moment koploper is. We hopen natuurlijk dat ze dit vast kunnen houden!

Veel mensen zijn één, meerdere of alle wedstrijden aanwezig geweest om ons te steunen. Dit stellen wij erg op prijs en we hopen ook de komende maanden op jullie aanwezigheid en support!

Ten slotte nog een woord van dank aan alle mensen van onze club die de afgelopen maanden op wat voor manier dan ook hebben bijgedragen aan het functioneren van ons team. Zo denk ik aan mensen die de velden onderhouden, de gebouwen, vrijwilligers die zijn ingevallen als grensrechter, wedstrijden hebben gefloten of bij hebben gedragen aan verslaggeving rondom de wedstrijden. Allemaal belangrijke zaken die bijdragen aan een klimaat om met plezier en prestatiegericht te kunnen voetballen.

Als eerste elftal wensen we iedereen een goed nieuw jaar toe.

Met sportieve groet,

Mark van Noorloos