Verslag GRC’14 JO17-1 – Sparta’30 JO17-1 (vriendschappelijk)

Afgelopen maandag hebben we thuis de inhaalwedstrijd tegen Haaften gespeeld. In een matige wedstrijd van onze kant wonnen we met 4-0.

Een wedstrijd waarin we precies deden wat we niet moeten doen. Veel lopen met de bal, geen beleving, uit de posities lopen en totaal geen coaching naar elkaar. Maar goed, we wonnen de wedstrijd dik verdiend met 4-0 wat veel ruimer had moeten zijn.

De wedstrijd stond onder leiding van Marco Kwetters waar onze dank daarvoor.

 

Dan de wedstrijd tegen GRC’14 JO17-1.

Omdat wij in de voorjaarscompetitie in de 2e klas willen gaan spelen leek het mij nuttig om tegen een 2e klasser te oefenen. GRC-14 was kampioen geworden in de 2e klas (onze felicitaties daarvoor) dus een prachtige uitdaging voor ons.

De wedstrijd stond onder leiding van een goede bekende nl Paul vd Wiel.

 

De aftrap was om 14.00uur voor GRC’14. De eerste kans voor ons was al in de 5e minuut met Koen die alleen op de keeper afging maar de bal net naast schiet. Nauwelijks 3 minuten later hetzelfde met Stijn maar ook hij weet niet te scoren. Weer 4 minuten later was het Gerton maar ook hij faalde alleen voor de keeper. We hebben het daar maar moeilijk mee het scoren alleen voor de keeper. We trainen er 2x in de week op maar we zijn niet koel genoeg om het af te ronden. In de 14e minuut een prachtige aanval van ons en Stijn schiet veel te onrustig de bal recht in de handen van hun keeper. Zo hadden wij het betere van het spel tegen de kampioen in de 2e klas. GRC’14 kreeg ook wel enkele kansjes maar echt gevaarlijk werden ze niet. Weer eens een mooie aanval van ons in de 22e minuut maar ipv de bal binnen te koppen probeert Gerton het met de voet wat veel moeilijker is als de bal op anderhalve meter hoogte komt. De eerste echte goede kans krijgt GRC’14 in de 26e minuut maar de bal gaat net naast. We krijgen nog 1 geweldige kans in de 37e minuut maar ook die werd niet benut zodat de ruststand 0-0 was. Een eerste helft waarin wij dik de bovenliggende partij waren en het zomaar 3 a 4-0 voor ons had moeten zijn.

De 2e helft startte GRC’14 veel feller. Iets waar wij veel moeite mee hebben als de tegenstander snel druk zet. Ipv rustig te blijven en de bal snel rond te laten gaan worden wij onrustig en hebben veel te veel balverlies. Zo lieten wij GRC’14 in de wedstrijd komen. In de 54e minuut krijgt een speler van GRC’14 de kans om op de goal te schieten en de bal ging tussen een wirwar van benen in de goal.1-0. GRC’14 bleef het meeste balbezit houden. Wij konden de bal niet in de ploeg houden. Het bleef slordig en onrustig van onze kant. Zo bleef het de hele 2e helft.

Met nog zo’n kleine 10 minuten spelen gingen wij alles of niets spelen. We kregen nog een paar goede kansen maar het was hem allemaal net niet. In de 83e minuut wordt het nog 2-0 doordat wij met teveel mensen voor de bal speelden. Maar ja dat was het risico. In de 84e minuut fluit Paul vooor de laatste keer en was de eindstand 2-0.

 

Zo was het een nuttige oefenpartij tegen de kampioen van de 2e klas. De eerste helft was voor ons en de 2e helft voor GRC’14. We waren zeker gelijkmatig aan GRC’14 wat vertrouwen geeft om in de voorjaarscompetitie in de 2e klas te gaan spelen.

 

Paul bedankt voor de leiding het was weer ouderwets.

 

Langs deze weg wens ik iedereen fijne dagen en een gezond en sportief 2019

 

Wim.

Verzonden vanaf Samsung-tablet