Verslag Teisterbanders JO17-1 – Sparta’30 JO17-1

Weer een uitwedstrijd voor ons vandaag. Deze keer gaat de reis naar Teisterbanders in Kerk- Avezaath. Het toeval wil dat wij de top 4 allemaal uit spelen. Met 12 man vertrekken we om 12.30 richting Kerk- Avezaath. Memphis is er niet meer bij want hij moet stage lopen op zaterdag.

 

De aftrap is om 14.00 voor ons. Al snel wordt duidelijk dat er 2 teams staan met een totaal verschillende speelstijl. Teisterbanders met de foeilelijke lange bal, en wij het prachtige positiespel. Wij nemen nemen direct het initiatief en zetten Teisterbanders onder druk. De eerste goede kans was voor Koen in de 7e minuut maar schiet te gehaast de bal naast. Toch komen wij op achterstand in de 14e minuut. Een afstandschot van Teisterbanders en de bal valt net onder de lat in het netje.1-0. Maar wij lieten ons niet uit het veld slaan. We hielden het initiatief. We kregen de ene na de andere kans. In 15 minuten tijd komen wij 4x alleen voor hun keeper maar wisten de kansen niet te benutten. We waren heer en meester en met goed verzorgd voetbal. Teisterbanders werd  van het kastje naar de muur gestuurd. Dan moet je je eigen wel belonen, maar we kregen de bal er maar niet in. Onvoorstelbaar dat de ruststand nog 1-0 was. Voetballend zoveel beter en dan toch nog met 1-0 achter. De 2e helft was nauwelijks 6 minuten oud en komt Ruben weer alleen voor hun keeper maar de bal scheert over de lat. Eindelijk, eindelijk weten we te scoren in de 48e minuut. Het is Koen die vanuit een pass van Ruben de 1-1 op het scorebord brengt. Daarna gaat Teisterbanders het op een andere boeg gooien. Het werd venijdiger, zelfs smerig. Stijn werd hiervan de dupe. Met een gestrekte been vol op zijn enkel moest hij van het veld af worden gedragen. In plaats van een gele kaart te geven, of zelfs rood, wuifde hij onze protesten weg. SCHANDALIG. Maar we lieten het koppie niet hangen en gingen verder met hetgeen waarin we goed zijn. Een geweldige aktie van Gerton in de 56e minuut en het is Ruben die afrond.1-2. Het ging er daarna nog feller aan toe. Telkens slidings met gestrekte been of een beuk uit delen. En de scheidsrechter?? Zien, horen en zwijgen. Gerton komt in de 67e minuut alleen voor hun keeper maar schiet net naast. Ruben test in de 69e minuut ook nogeens de paal. In de 71e minuut doet Ruben het beter. Met een subtiel schot brengt hij de 1-3 op het scorebord. Na 73 minuten wordt het 2-3 door een ongelukkige goal. Dan zijn er nog 7 minuten te spelen. Teisterbanders gooide al het fysieke geweld er tegenaan. Dan zijn wij te lief. Wij moeten ook leren om eens een slimme beuk erin te gooien of uit te delen. Dan komt Teisterbanders in de 78e minuut op 3-3. En dan gebeurd het in de 4e minuut blessure tijd. Vanuit een hoekschop met heel veel spelers voor Olaf valt ook de 4-3 binnen. Vrij snel daarna fluit de scheidsrechter voor het einde en staan wij met lege handen.

 

Zo hebben wij vandaag voetballend onze beste wedstrijd gespeeld. Voetballend zo fantastisch, maar we moeten ons veel en veel meer belonen. We hadden tot 7 minuten voor tijd minimaal 6x moeten scoren.

 

De scheidsrechter? Het is niet dat hij zo slecht floot, maar had veel meer op moeten treden tegen de smerige overtredingen.

 

Volgende week spelen we thuis tegen Haaften om 12.00uur. Kom ons team maar eens bewonderen zou ik zeggen.

 

Wim.